Odkup napačne velikosti purana za vašo večerjo za zahvalni dan je kot kupovanje napačnega spodnjega perila – če je premajhen, občutite občutek neprijetnega obupa, če pa je prevelika, se počutite kot plavate v njej. Da bi se temu izognili, smo privedli do enačbe, ki bi preprečila norec, da bi izračunali, koliko purana boste potrebovali na podlagi števila oseb, ki jih služite.

PRIHRANEK: Ovalno pražarno, 12 dolarjev; amazon.com.

In, ker se nihče ne želi pomikati po dolgih člankah, medtem ko je nakupovanje v trgovinah, smo ga spremenili v lahkoten grafikon:

sliko

Allie Folino

Tukaj v Delishu verjamemo, da ga udarimo v sladko mesto. Medtem ko se 1 funt na osebo lahko premalo obnaša in za vsakega gosta se lahko zgodi 1 1/2 funt, je 1 1/14 funtov puranje na usta popolno ravnovesje.

Po tej stopnji bo hranjenje velike zabave petnajst ali več ljudi zahtevalo 20 kilogramov puran. Namesto da bi v pečici poskušali pritegniti 25-funtno pošast, bi morda želeli kuhati dve manjši ptici. Ampak, če pripravljate več kot eno puranje, ne pristajajte na kontrolnem seznamu »Idealni dan zahvalnosti«, priporočamo pripravo nekaj prsnih koščkov, da dosežete pravi znesek.

Ko pridobite popolno puransko puranje, predlagamo, da naredite nekaj brusnične omake ali jelenske piščalke Jell-O kot praznovanje. Uradno ste na poti k najboljši večerji za zahvalni čas.

sliko
Con Poulos

PREDNAROČITE ZDAJ Delish Cookbook, indiebound.com