Malo prosecco (ali šampanjec) je skrivnost najbolj puhastega peciva, ki smo jo kdaj naredili.

Donosi:

24

Prep čas:

0

ure

20

min

Skupni čas:

1

uro

0

min

Sestavine
Za kozarec
1
mešanica bele torte (ali mešanica jagodne torte)
1/3 c.
rastlinsko olje
3
beljaki
1 1/4 c.
Šampanjec ali Prosecco
2/3 c.
narezane jagode
Za mraz
3 c.
sladkor v prahu
1/3 c.
maslo, mehčalo
1 1/2 žličke.
čist ekstrakt vanilije
3 tbsp.
Šampanjec
Za prelivanje jagod
4
narezane jagode
1 tsp.
sladkor
Navodila
  1. Segrejte pečico na osnovi navodil za mešanje torte in namažite dno in stranice kositra ali pa vsako čašo napolnite s podložkami.
  2. Naredite kruh: premešajte mešanico torte, jajčne beljakovine, olje in šampanjec, dokler jih ne temeljito združite (to bo mehurček). Zložite se v jagode, nato pa vsako skodelico kavčuka napolnite približno dve tretjini poti polne mešanice kolačev. Pečemo v skladu z navodili za škatlice – običajno 350 ° za 18 do 20 minut – ali dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne dobi le nekaj drobtin (brez gobice). Odloži, da se ohladi.
  3. Naredite zamrzovanje: v srednji posodi za mešanje premijete sladkor in maslo na nizko do kombiniranega. Postopoma premešajte v vanilji in šampanjec, začenši z samo 1 žlico in postopoma dodajate več, dokler je gladek in enostaven za doslednost. (Če postane preveč tanek, dodajte žličko sladkorja v prahu.) Vsaka pečenka zmrzite.
  4. Naredite preliv jagode: narežite jagode in dodajte sladkor. Naj pustijo sedeti 18 do 20 minut, da sprostijo sokove, nato pa vsake kruhovke z rezino.