Ničesar ni, kot je potapljanje v veliko, parno skodelico ramen. Toda, ko gre za to okusno japonsko najljubšo, obstaja prav in napačen način, da se prepustite. Noben izgovor za navadne stare ramen iz paketa ni, in dodajanje pravih prelivov in prilagoditev lahko resnično naredi svet razlike. Toda kako natančno bi morali uživati ​​ramen? Naslednjič, ko ste pripravljeni na ramen, se izogibajte tem napakam in svojo skodelico dajte ljubezni, ki jo zasluži.

sliko
Ljubezen slike popolne hrane

1) Ne preskočite njuhanja. Medtem ko vsi želijo pohiteti in priti do degustacije, ne pozabite vzeti v aromo svojih ramen, preden začnete jesti. Pred jedjo se prepričajte, da vdihnete vonjave, saj bo pripomogla k skupnemu okusu.

2) Ne bodite previdni. Zgrabljate preveč rezancev naenkrat, zato je skoraj nemogoče, da jih vse lepo zavijete. Izogibajte se preobremenitvi palčk z rezanci in prelivi z jedmi majhnih, obvladljivih delov hkrati. Tudi vam bo pomagal pri zvijanju.

sliko

Jonathan Boulton

3) Ne zvijte v skledo. Ko govorimo o zvijanju rezancev, se to zgodi iz čaju. Nihče ne želi juha! Za malo večji nadzor, zankajte rezance nad palčkami z žlico kot sidro. Zaradi tega je prijetno in prijetnejše doživetje.

4) Ne pozabite na jajce. Ko gre za ramen, če preskočite jajce, to storite narobe. Močna dobrota pravkar naredi ramensko juho, ki je veliko boljša.

5) Ne trudite se sami. To verjetno ni potrebno, vendar ne držite palčk v levi roki. Razen če nisi resno Lefty, to je recept za katastrofo. To ne pomeni, da bi moral biti preveč enostaven! Čeprav je potrebno nekaj časa za obvladovanje, jesti ramen z palčkami je treba (nikoli uporabite vilice).

sliko

Prispevek Yes do rumenjakov

6) Ne pozabite niti Nori. Nori (morske alge) je lahko zmeden za nepredvidene. Če še niste imeli morske alge, ste pripravljeni na zdravljenje. Slana hrana je papirja tanka in okusna, vendar pošteno opozorilo: pojejte ga hitro. Počakajte predolgo in v bujeli se bo zmočil. Uporabite svoje palčke ali žlico, da jo izrežete in uživate hitro.

sliko
Prispevek The Woks of Life

7) Ne bodite sramežljivi glede slurpinga. Medtem ko se morda zdi neuporabno, da bi v ameriški kulturi slurpirali vašo juho, je ramena običajna, če uživate v ramenih. Pred jedjo rezancev začnite z degustacijo juhe, da dobite pravi občutek okusa. Potem, ko ste pripravljeni uvesti rezance v mešanico, pojdite naprej in slurp ’em up. Tukaj opomba: dobri ramen ima žametne rezance. Če se rezanci držijo skupaj, prosimo za svežo posodo. Ko ste končali, se potegnite nazaj v skledo in zmešajte preostalo juho.

Rame Noodle Bath

Getty Images

8) Ne kampirajte. Oglejte si tradicionalne ramenske trgovine in hitro boste opazili, da mnogi stojijo samo v sobi. Zakaj? Posoda naj bi se hitro pojedla. Tudi Ramen je najboljši užitek, tako da vam ni treba vzeti časa z jedjo. Poleg tega, če dlje ne sedi nepomembno, več rezancev ju vpije. Potopite se s svojo žlico in palčkami in dopustite, da se utrjena dobrota ogreje.

sliko

9) Ne zamenjajte. Naj bom jasen: nobenih zamenjav nikoli. Edina izjema od tega pravila je Sriracha (ker Sriracha naredi vse boljše), skupaj z vsemi drugimi prelivi, ki jih ponuja kuhar. Toda resno, ne dodajte Hoisina, ne dodajte ribje omake, zagotovo ne dodate soli. Prava ramenska juha traja nekaj ur, da se uresniči, in uganili bomo, da je v redu ravno tako.

sliko

Ljubezensko stanje Bakerja po Naravi

10) Ne pozabite dvakrat pesti. Ko gre za prehranjevanje ramen, gre za dvoročni napor. Izvlecite rezance in jih navijte ohlapno čez palčke, s pomočjo jušne žličke, da jih prekrijete. Potem potopite rezance nazaj v juho in uporabite žlico, da namakate juho. Oba oba usta ob istem času – idealno z nekaj zelene čebule v mešanici. Posoda je najbolje uživati, ko dobivate juho, rezance in prelive naenkrat.

Sledite Delish na Instagramu.