Če ste kdaj poskusili s skrivnim menijem Starbucks – ali ste pravkar poskusili prilagoditi svojo lastno pijačo – in ste se v grozoterju krili, niste sami. Evo, kako nikoli več nikoli ne morete podvajati.

1. Dodali ste sirup * in * sladilo.

Naročanje ledene kave z nekaj črpalkami moke in dostojnim mlekom – je cenejši način, da dobite okus mocha latte brez višjih stroškov, vendar se pazite: če se barista vpraša, ali želite, da je sladka, upad, upad. V nasprotnem primeru boste na koncu s pijačo iz sirupa, ki je bližje zmečkanjem omake. Ne, da s tem ni nič narobe.

Enako velja za katerikoli okusni sirup – če si vzamete požirek in je preveč grenak za vaše potrebe, lahko barista vedno pozove, da kasneje dodate črpalko sladila.

Vanessa Hudgens Starbucks Drink

Zaslužiš si, da ljubiš svojo pijačo toliko, kot jo ima Vanessa Hudgens.
Ignat / Bauer-Griffin

2. Dodate preveč smetane.

Razmišljamo, kako se napolnite in napolnite v svojo ledeno kavo. To je v bistvu vaš trenutek zen, toda ko vlijemo v smetano, je preprosto prestopiti in prenehati s kavo, ki je nekje med bež in jajčno lupino . In okusi, kot so mlečno razočaranje, ki je utrnjeno z grenkim okusom zapravljenega denarja.

Oglejte si to objavo v Instagramu

☕️������ @delishdotcom

Objava je delila Joanna Saltz (@josaltz)

Če se kdaj čutite negotove glede tega, koliko mleka lahko dodate, bi lahko vedno poskusili pristop Calvin Klein: primerjal je svojo idealno kavo z barvilom Pantone, nato pa ga hranil v svoji kuhinji, tako da bi ga lahko vsak kuhar vedno znova pospravljal , glede na New York Times. (Ne bodite presenečeni, če vam vaši prijatelji težko za to raven natančnosti, čeprav.)

3. Šli ste v preobremenitev sirupa.

Starbucks običajno postavlja tri črpalke sirupa v visoki latte, štiri v grande in pet v venti (šest, če je ledeni venti, ker je pijača večja za štiri unče). To je dobro pravilo, ki ga lahko uporabite, če greste z goljufivo in naredite svoj red, da ga ne pretiravate.

Napake When Ordering Iced Coffee

Starbucks

4. Ko si naročil ledeno kavo, nisi šel gor čašo.

To je poteza: prosi za visok v grande skodelico ali grande v venti. Če ste v avtomobilu, vam bo dodatna soba prihranila potencialno razlitje hitrosti – ali pa jo lahko uporabite za malo dodatnega ledu ali mleka. Pogosto privede do več kave, da lahko uživate.

5. Kadar kupujete hrano in pijačo, ne uporabljate kartice za nagrado ali nagrado.

Na rojstni dan dobite brezplačno pijačo ali hrano, in še en prosti čas vsakič, ko kupite 12 predmetov. In lahko naročite karkoli izven menija – tudi venti karamelni macchiato z dodatnim posnetkom espressa, ki ga kupite samo, če se počutite lomljenega (ali pa potrebujete dovolj energije, da se umakne SmartCar).

Napake When Ordering Starbucks

Lisa Werner

6. Naročite si redno beli mocha Frappuccino v najmanjši količini, ki je na voljo – ali je to mini ali visoka – vendar je sladek še vedno preveč, da končate.

Vsako pijačo lahko naročite “pol sladko”, zato okus ni tako intenziven.

7. Niste navedli nesladkanega ledenega čaja.

Po zamudi je ledeni čaj sladkan, če ne rečete drugače, so rekli baristi.

Starbucks Iced Tea

Getty Images

8. V zimskem času zahtevate “vroči Frappuccino”.

Ne, to ni stvar, čeprav so baristi rekli, da je to pogosta napaka, ki jo morajo znova razčistiti in znova – od decembra do februarja. Poskusite vroč čajni čaj, karamelni macchiato ali mocha latte. (Ali samo navadna vroča čokolada.)

Vroče Frappuccino Is Not a Thing

Flickr / MyLifeStory

9. Naročilo naredite po nepotrebnem zapleteno.

Baristi običajno privabijo vrsto skodelice (vroče ali ledene) v velikosti, ki jo želite – visok, grande, venti in včasih trenta – nato označite škatle na strani skodelice od vrha do dna. Če želite zmanjšati napake pri naročilu, je to najlažje, če naročite tako:

 • Vroče ali hladno
 • Velikost
 • Decaf
 • Število posnetkov (če je potrebno)
 • Število črpalk v sirupu (če ste natančno določeni)
 • Vrsta mleka
 • Vsi dodatki (mo ‘whip, mo’ deliciousness)
 • Vrsta pijače (latte, Frappuccino itd.)
 • Seveda, to lahko zveni malo čudno – “ena ledena grande … ledena kava, prosim” in če je vaše naročilo precej enostavno, se lahko odpravite, če ne sledite temu T. Če pa ste “Iced grande decaf, dva-shot, šest črpalk karamel, sojina, ekstra stepeno smetano caramel macchiato “tip, po naročilu je lahko najboljši način, da boste dobili točno Kaj želiš.

  Vendar vas ne bo rešil iz tihih izvirov Barista.

  10. Ne preskočite linije.

  Nekateri morda mislijo, da je naročanje za mobilne naprave namenjeno tistemu, ki ga načrtujete, postavite svoj naročilo doma in si vstopite, da takoj vidijo kavo, ki jo čakajo na pultu. Ne, lahko uporabljate spletni sistem naročanja, medtem ko stojiš v trgovini. Torej, če vidite dolge črte, ko pridete tja, položite svoje naročilo preko aplikacije Starbucks in počakajte, da se bo pojavilo pred vsemi drugimi.

  11. Ustreliš usta na prevroči kavi.

  Malo znan prototip je, da lahko zahtevate, da se vaša pijača postreže z “otroško temperaturo”, kar pomeni, da ne bo ožgal jezika, ko ste nestrpni in takoj popijete požirek.

  12. Ne zaprosite za naslednjo velikost.

  Če želite veliko kavo, naročite, vendar jo prosimo v pokrovčku velikosti venti. Tako je vaš grande polna 16 unč in imate prostor za mleko ali smetano. V nasprotnem primeru bi vam pustili prostor za vse, kar je v vaši veliki skodelici, in boste dobili kratke nekaj unč.

  Sledite Delish na Instagramu.