Nekatere stvari se zdijo neizogibne, kot so smrt, davki in ljudje, ki se spogledujejo z novimi okusi Orea. Ne glede na to, kako težko poskusite ali koliko vadnic, ki jih spremljate, se zdi, da je prva palačinka namenjena za neuspeh. Vedno je grozljivo kot ostalo; vedno malo bolj žvečilec in pogosto požgane na eni strani. Pravkar se je zdelo kot življenjsko dejstvo, da je prvi flapjack, ki ga prelistate, najbolj vroči vaši smeti (ali vaš pes imenovan Trash Can).

Vendar pri IHOP žrtvijska palačinka ni stvar, čeprav dvakrat naplavajo 2 milijona flapjackov na dan. Sprva smo želeli poklicati BS – dokler ne vemo, zakaj se to zgodi, in kako ga lahko ustavimo za dobro.

Mast ni beseda.

Naš največji problem se začne s svojo ljubeznijo do Pam. Ne, ne tvoja mama ali tla treh razredov: govorimo o pršenju za kuhanje. Pogosto ljudje spritz pan – ali pa vrgli maslo, da se topijo, ali nekaj olja, v upanju, da bo palačin ohranil z lepljenjem, zaradi česar je lažje za flip. “Resnično, vendar pravkar dodajate maščobe končnemu izdelku”, je pojasnil Nevielle Panthaky, vodja kulinarike IHOP. Zato je to prva palačinka pogosto narezana, na eni strani je oblečen videz – in je malo mastnejši od ostalih.

Palačinka Fail
Nick na Nite / Giphy

Get It Hot v Herre.

Namesto tega pustite, da se posoda segreje, nato pa z njim pomiježite malo masla ali olja, s čimer boste brisali večino presežka. Začinite posodo, tako kot bi vam žagovina iz litega železa, tako da se prva palačinka ne zlepi in ne prepreči vse maščobe. (IHOP uporablja zelo dolge griddles v svojih 1.700 restavracijah za kuhanje palačinke, za ostale nas pa preprosto smrtnike, ki ne bo naredil.)

“Na molekularni ravni, ko se kovina segreje, se širi, tako da obrišete toplo posodo, jo začutite,” je dejal Panthaky. V bistvu zapolnjujete tiste mikroskopske razpoke, tako da mokri testi za palačinke ne pridejo v luknje in se držijo posode, kar povzroča solze in neprijetne popke.

Kar se tiče neenakomernega pihanja palačink, je kriv za vašega gorilnika. Večinoma. “Včasih potrebujemo eno palačinko za prilagoditev temperature,” je pojasnil.

Grščina Yogurt Pancakes

Ethan Calabrese

Preverite temperaturo.

Ko hladno palačino dodate na toplo skodelico, se temperatura panja zmanjša, kar večina od nas ne upošteva, ko smo obešeni in vsi pripravljeni na zajtrk. Premaknemo se prehitro in – FAIL!

“Večina gorilnikov ima številčno številčnico, zaradi česar je težko doseči pravilno temperaturo,” je dejal in dodal, da je IHOPova idealna temprana kuhalna priprava 350 do 360 stopinj F, obseg, ki ga podjetje spremlja z infrardečimi termometri, zato je vedno prav. “Doma, dejansko zavrtim toploto do srednje visoke, potem vzamem suho papirnato brisačo in obrišem ponev, nato ga obrnem na sredino [vročino].”

S'mores Pancake Stack

Ethan Calabrese

Toplo ponev je ključnega pomena za več kot le enakomerno pečenje palačink – tudi ključ do lahke, puhaste teksture. “Večina ljudi misli, da so debele palačinke iz pinjenca povezana z debelino testa, to je, kako toplota reagira na testo,” je dejal. Če ima vaš recept dobro količino kreme za pecilni sok, kot je pecilni prašek ali prašek za peko – in ponev je do temperature, se palačinke malo razširijo, nato se dvignejo navpično in ustvarijo krepko, blazino palačinko.

Ko vidite, da se mehurčki začnejo oblikovati v sredino testa (ne le tanjši robovi), je pripravljen na flip. Na tej točki je kuhano približno 65 odstotkov, tako da vam ni treba dati enako časa vsaki strani, preden ga vzamete s pladnja.

Zdaj, ko poznaš znanost, je najtežji del ugotoviti, kateri od naših 50 + najbolj čokoladnih palačinke, da poskusite najprej. Odločitve, odločitve.

Sledite Delish naprej Instagram.