Usposabljanje za maraton? Poglej se, super zvezda! Če imate pred sabo dolga pot daljših voženj, je verjetnost, da niste čudno, da bi naleteli na dobro za vas, pred hrano za gorivo. Ampak obstaja očitna izbira, ki bi jo lahko prezrli. In zahvaljujoč nenavadnim dobrim vzdržljivim prednostim, to je tisto, za kar resnično si ne morete privoščiti, da ne bo več preskočil. Glej, novi predgrobni superfood: pesa!

Dolgo je napovedala, da se je razvila moč, močnejša piva so že več let pevala hrano. Mnogi guru za fitnes je predlagal, da lahko sok pite pred vadbo poveča zmogljivost, izboljša pretok krvi in ​​kisika v utrujene mišice in poveča vzdržljivost. Tudi zdravniki so na krovu s sladkorno peso, številne študije pa so testirale potencialne ergogene (branje: povečanje učinkovitosti) učinki pese v športnikih. Toda kaj točno vse to pomeni?

sliko

CHRIS SODIŠČE. ŽIVILSKI STIL: VIVIAN LU. PROP STILIST: MEGAN HEDGPETH

Prehransko gledano, pesa jo je šlo naprej. Zaradi svoje visoke vsebnosti ogljikovih hidratov in težkega udarca dietetičnih nitratov, pesa imajo resen potencial zmogljivosti. Tukaj je dolga in kratka: sladkorna pesa so bogata z nitrati – vključno z določeno vrsto (dietetični nitrati), ki so znani po morfiranju v dušikov oksid v telesu. Ko se to zgodi, naj bi se stikalo sprostilo krvne žile in spodbudilo bolj produktiven pretok krvi v delovne mišice. In ko ga zmečete na stopnišču, je to točno tip telesne voodoo, ki ga želite videti v vašem sistemu.

Klepetal sem z mojim prijateljem, da bi ugotovil, ali obstaja teorija v resnici, in čeprav sledi logiki, se je spraševala tudi, koliko je bil učinek duševen. Kot je pogosto v primeru kakršne koli hrane rekel, da ponujajo posebne in višje koristi za zdravje (rdeče vino, ki se bori z boleznijo srca, borovnice, ki ponujajo hit antioksidantov), ​​mnogi zdravniki trdijo, da bi morali imeti precej malo, da bi videli kakšno pravo , prelomni rezultati. Ampak po posvetovanju z registriranim dietetikom Heather Steele, se zdi, da teorija preverja. “Raziskave vsekakor kažejo, da je to koristno, “je potrdila.” Ima opraviti z nitrati v pesni. Običajno [poraba sladkorne pese] poveča VO2 max. ”

VO2 maksimalno označuje vzdržljivost. Ko dietetiki in kardiologi preučujejo VO2 max, gledajo na vnos in izhajanje kisika ter koliko časa lahko subjekt preživi na določeni stopnji kisika. S pomočjo sladkorne pese lahko subjekti izvajajo dlje in učinkoviteje.

Toda, ko gre za povečanje aktivnosti pesa, koliko je dovolj? Po mnenju Steele je svež sladkor iz pese običajno bolj učinkovit kot konzervirana pesa. “V pločevinkah ni videti, da imajo isto vsebnost nitritov, ki bi jo imela sveža sladkorna pesa,” pojasnjuje ona. Čeprav je glede na vašo lokacijo morda težko najti svež pekovski sok. Za najboljše rezultate pijte skodelico sokov ali pojedo skodelico sveže pese približno 30 minut do uro pred delom.

Superfood lahko tudi zmešate z drugimi, brezplačnimi prigrizki pred treningom. Ko boste naredili resno fizično delo, je nekaj z zdravimi ogljikovimi hidrati običajno varno, saj ponavadi ponujajo hitro povečanje energije, preden začnete delati. Prigrizek, pri katerem so hitro prebavljivi, zdravi ogljikovi hidrati – kot so sladkorna pesa, jabolka, zelena, arugula in gladko mleko – lahko naredijo trik.

sliko

Tudi pesa sta okusna! Ne skrbi njihova groba, posušena, umazana zunanjost; na notranji strani, pesa so gladka, maslena, žametna in kot nalašč za munching s kozjim sirom, v solatah, veggijah ali sami. Še boljše: njihova debela koža jih sveže v hladilniku do dva tedna, pravi Malone. In manj so občutljivi na etilen, kar pomeni, da lahko ostanejo blizu drugih zelenjadnic, ne da bi pri tem prišlo do slabega.

PS-nekatere laboratorijske študije so celo pokazale, da pesa zmanjšajo ali spremenijo določene vrste rasti tumorja. Če še niste na vrsti pese, čas, da pridete na krov.

Samo ne skrbi, če je, ahem, koristi naslednji dan; rečeno je, da kjerkoli med 10 in 15% odraslih doživljajo beuronijo po jedenju sladkorne pese.

PIN za poznejšo:

sliko

Sledite Delish naprej Instagram.