Menim, da sem pekar, kar meni pomeni, da sem vsaj enkrat na teden pečen, če ne več. In pogosteje kot ne, raje bi šel več milje in stvari narediti na nič, kot pa uporabiti mešanico, hladilno testo ali predhodno izdelano testo. Samo občutek, da mešanje nekaj sestavin naredi veliko razliko v okusu in res ne traja toliko dlje.

To je dejalo, da na svetu obstaja nekaj stvari, ki so večje od mešanice škatel. Priložnosti za ustvarjalnost so popolnoma neskončne: obrnite ga v poker torto (kot je naš bostonski krem, naša rdeča žametna ali naša samoa različica), smetnjak (kot je naša funfetti dump torta) ali celo velikan krof. In, kot vam bo povedala katera koli zasedena mama, ko bo ob 23h pred nočjo pred prodajo ali šolsko funkcijo, ki ste jo v celoti pozabili, nič ne pride v reševanje hitreje kot mešanica torte.

Ampak ne morem pustiti dovolj dobro samega, zato je naš urednik hrane naučil, da je notranji trik, zaradi katerega je okusna mešanica okusov kot mešana različica. Namesto da sledi navodilom in sestavinam na škatli, nadomešča olje s skoraj enako količino raztopljenega masla.

Čutim vaš skepticizem. Toda verjemite mi, ko rečem, da se okus ne eksponentno poveča, toda tekstura postane svetloba in nebeško. (Slišal sem od mojih prijateljev, ki imajo težave s hrano, da ima nekaj opraviti z načinom maslačenja s kristali sladkorja, da bi ujeli zrak.) Poleg tega ima maslo tudi več vode v njej, zato se vaš pogač zdi bolj vlažen (ugh, ta beseda … vem), kot pa samo olje. Bonus: Maslo dejansko ima manj kalorij kot olje na žlico … ampak govorimo o torti tukaj, zato ne bodi smešna.

Če nameravate zamenjati, tu je groba merilna izmenjava:

1/4 skodelice olja = 1/3 skodelice stopljeno maslo

1/2 skodelico olja = 2/3 skodelice maslo

3/4 skodelice olja = 1 skodelico stopljeno maslo

1 skodelico olja = 1 1/4 skodelice stopljeno maslo

Upoštevajte, da je to praznično darilo za vas – način, kako pekoče mešanice veselo, in vaša pečenja sezona svetla.

Sledite Delish na Instagramu.