Na splošno Kalifornija spominja na lepi avokadovski toast, zeleni sok in bolj zdravo prehranjevanje – vendar je tudi rojstni kraj enega od velikih hitrih prehrambenih sklepov našega časa. Regionalna veriga, znana po burgerjih, pomfritih in milkshakih, se v glavnem razširi na razpravo o Zahodni obali in vzhodni obali, in v tem trenutku je In-N-Out v bistvu turistična atrakcija za obiskovalce z vsega sveta. Tukaj je vse, kar morate vedeti, preden prideš do okna po pogonu.

1. In-N-Out je bil v hamburgeriji od 40-ih let.

Ustanovitelj verige, Harry Snyder, je odprl prvi In-N-Out leta 1948 v Baldwin Parku v Kaliforniji. Prvotno mesto, prvi Kaliforniji prvi pogon-skozi hamburger stojalo, je bilo samo komaj 10 kvadratnih metrov. Harry je vsak dan kupil sveže meso in dnevno izdelal restavracijo, medtem ko je njegova žena Esther ravnala z računovodstvom iz svojega doma za vogalom.

Oglejte si to objavo v Instagramu

Naš prvotni znak “No Delay”.

Objava, ki jo v skupno rabo dodaja In-N-Out Burger (@innout)

2. Podjetje je še vedno družinsko vodeno.

Sinovi Harryja Snyderja Rich in Guy so prevzeli verigo, ko je njihov oče umrl leta 1976, pri čemer je vodil s pomočjo svoje matere, Esther. Danes sta Harry in Estherjev vnuk samo lastnik.

3. Revolucionirala je vožnjo skozi jedilnico.

Namesto da bi najel delavnice, kot so drugi hitrosti, je Harry Snyder zgradil svoj dvosmerni zvočnik, ki gostom omogoča, da naročijo in prejemajo svoje obroke, ne da bi zapustili avto. Večina restavracij je imela le dva steza za kupce in nekaj mize zunaj – prva jedilnica se ni odprla do leta 1979!

4. Palme zunaj so simbolične.

Poleg znakov z ikonično rumeno puščico lahko kupci iz razdalje prepoznajo In-N-Out, zahvaljujoč prečrtanim palmam, posajenim pred večino lokacij. Ustanovitelj je navdihnil eden izmed njegovih najljubših filmov: “To je Mad, Mad, Mad, Mad World”, v katerem se liki tekmujejo, da bi našli zaklad, zakopano pod štirimi prečkani palmami. Burgerji in zlati krompir so le vrste zakladov, za katere hočemo loviti!

Oglejte si to objavo v Instagramu

Naša prečkana palma so poklon našemu ustanovitelju, Harryju Snyderju. Navdihnil ga je njegov najljubši film: “To je Mad, Mad, Mad, Mad World”.

Objava, ki jo v skupno rabo dodaja In-N-Out Burger (@innout)

5. Burgerje so super sveže.

Na začetku so bili vsi burgerji In-N-Out tlakovani in oblikovani v patties z uporabo ročnega tiska – zdaj so patties izdelani v podjetjih v lasti v Kaliforniji in Teksasu, tako da hamburgerjev ni treba zamrzniti. Dva patty Double-Double je najljubša, ki je bila dodana meniju leta 1963. So dovolj okusni, da jih vsak dan vsak dan za en mesec.

6. Vsakdo lahko naroči skrivni meni.

In-N-Out zajema številne različice burgerja, ki so postale priljubljene v preteklih letih, zato je popolnoma v redu, da prestavite stvari iz klasike. Naročite lahko dvojno meso (dve patties) ali resnično naložite goveje meso s 3×3 ali 4×4 (to je tri in štiri patties), skupaj z vsemi običajnimi pritrditvami. Vegetarijanci se lahko odločijo za sira na žaru (skupaj s solato, paradižnikom, pepelom in čebulo) in tisti, ki skrbijo za vnos ogljikovih hidratov, bi si želeli beljakovinski slog, zavit v solato namesto peciva. Ampak obstaja ena skrivnostna postavka, ki je kraljevska…

7. Kupci so izumili hamburgerja “Animal Style”.

Zahvaljujoč zahtevam dinerjev, je veriga leta 1961 uvedla über-popularen, poseben burger. To je goveji madež, kuhan z gorčico, narejen s solato, paradižnikom, kumaricami, dodatnim namazom in žara na žaru. Hišni recept smo celo vdirali, tako da lahko doma naredite živalski stil.

In-N-Out Burger

Flickr Creative Commons / vagueonthehow

8. Lahko celo prilagodite krompirček.

Naročanje ročnega pomfriškega krompirja, da gredo s svojim hamburgerjem, je obvezno, vendar ni mogoče samo en način. Poleg običajne strani lahko zahtevate tudi krompirjevo svetlobo (manj časa v cvrtniku), dobro opravljeno (pečeno do izredno hrustljave), posušeno v siru ali z živalskim slogom, s sirom, specialno omako in žafranimi čebulami.

9. V-N-Out fans so nekako velik posel.

Prebivalci verižne skupine so zvezda. Beyoncé ne more dobiti dovolj hamburgerja. Kim Kardashian je ob nosečnosti pospravila krompirček, Gigi Hadid pa je nekoč celo obrnil pogon skozi vzletno stezo, ko je v polno oblečeno obleko.

Gigi Hadid In-N-Out
Giphy

10. Obstaja le nekaj krajev, kjer jih lahko dobite.

Družba je začela v Cali, vendar se je sčasoma razširila. Danes obstajajo lokacije v Kaliforniji, Nevadi, Arizoni, Utahu, Teksasu in Oregonu – toda to je to. Ljubitelji na vzhodni obali bodo morali počakati potrpežljivo do dneva, ko bodo lahko ugriznili v dvojno dvojico na lastno šoto!

In-N-Out Burger

Flickr Creative Commons / Mike Mozart

Sledite Delish na Instagramu.