sliko

Getty Images

Pozabite na vse, kar mislite, da veste.

sliko

Vsi vedo, da bi morali pojesti veggies, vendar obstajajo nekatera potencialna tveganja za zdravje, če jih pripravite na določen način (pomislite, da jih posujte s soljo in jih pokažite) ali če se odločite za nakup konvencionalne namesto organskih (nekatera zelenjava bo absorbirala pesticidi lažje kot drugi). Pri porabi teh 10 veggies uporabite posebno previdnost.

sliko

Podolgovate paprike

Nosečnice, kot so paprika, krompir in jajčevci, so sporne, saj mnogi trdijo, da lahko povzročijo vnetje, v skladu s Cynthia Sass, registriranim dietetikom. To lahko privede do nekaterih precej resnih zapletov po liniji: bolezni srca, raka in sladkorne bolezni, da navedemo nekaj. Vendar pa je raziskava neuspešna in če lahko jedo nightshade veggies in se počutite dobro – obdržite pri tem!

Zdravo eating clean organic fresh vegetable Broccoli flying and bouncing up into the air in studio on a white background for wellness

Brokoli

Ta drobna drevesa za vas niso škodljiva, vendar lahko povzročijo povečan napihnjenost, ki nihče ne želi reševati. Poskusite eno od teh živil za boj proti napenjanju namesto tega.

Zdravo eating clean organic fresh vegetable brussel sprouts flying and bouncing up into the air in studio on a white background for wellness

Brstični ohrovt

Tako kot brokoli, brusnice ohrovt so cruciferous zelenjavo, kar pomeni, da ne samo, da boste bolj plinasto, pa tudi vodijo do povečane pungency vaših flatulence. To je zaradi rafinoze in sulfata. Rafinoza, sladkor, se ne prebavi, dokler ne doseže debelega črevesa, kjer se nato fermentira. Sulfat je tisto, kar vodi v vonj.

sliko

Konzervirane zelenjave

Konzervirane zelenjave so polne prekomerne soli in “ojačevalcev okusa”, ki so problem za prebavo in lahko povzročijo bolečine v želodcu. Poleg tega je vsebnost natrija v konzervi zelenjave zunaj tega sveta. To res ni presenetljivo, ker je precej enostavno ugotoviti, da nekaj, kar izvira iz posode, ne more biti tako zdravo za vas.

sliko

Zelena

Kljub prepričanju, da lahko zgorelo kalorije samo s žvečenjem zelene, je pravzaprav lepa prehrana. Ugotovljeno je bilo, da vsebuje tudi 68 pesticidov, v skladu s USDA. Juk.

sliko

Koruza

Ta poletni favorit je bil na žalost izpostavljen nekaterim nenavadnim genskim spremembam. Zaradi tega, ko ugrizemo v uho koruze, se naša telesa uvajajo v beljakovine, ki jih ne poznamo, kar bi lahko povzročilo veliko občutljivost in bi lahko bila tudi razlog, zakaj je koruza tako pogost alergen. Po mnenju Dana McDonald, RD, je dolgoročna varnost uživanja GSO na ljudeh tvegana, vendar pa dokazi manjkajo, zato je nemogoče poznati za nekatere, a vsekakor nekaj, kar je treba vedeti.

Poleg tega se koruza navadno vroči z veliko masla in soli, ki nikoli ni dobro za vas.

sliko

Jajčevec

Jajčevec je ljubljen nadomestek za meso, ker lahko olajša okus. Na žalost to vodi tudi do propada; ker delujejo kot gobice, jajčevec ne samo pobere okus, temveč namoči vse maščobe, kalorije in natrij.

sliko

Grah

Grah, kot sta krompir in koruza, je resnično škrobna in glikemična zelenjava, kar lahko privede do povečanja telesne mase, zvišanega krvnega sladkorja in visokih ravni lakote.

Sveže lifted new potatoes var Charlotte

Krompir

Medtem ko krompir vsebuje veliko kalija in vitamina C, so ponavadi kožne (ki odstranjuje vlakna), ocvrte in prekrijejo sol, s čimer praktično uničijo kakršno koli hranilno vrednost. Torej, ne, pomfrit ne šteje kot zelenjava, na žalost.

sliko

Getty Images
Špinača

Špinača se običajno šteje za eno izmed najbolj zdravih zelenjadnic, saj je polna vitaminov A in K in ima lastnosti proti raku, vendar pri nakupu konvencionalnega (neorganskega) špinača ste izpostavljeni skoraj 50 pesticidom. Igrajte se varno in rahlo za ekološko v tem primeru.