1. Prvič je bila prodana leta 1912.

Potrošniki so najprej kupili brusnično omako v Hansonu, MA, vendar niso bili na masovnem trgu in so bili na voljo celo leto do leta 1941.

sliko

Ocean Spray

2. Nekateri ljudje pravijo, da uživajo.

V nekaterih delih države in sveta brusna omaka sploh ni omaka, ampak umazana.

3. Brusnice so eno od edinih sadežev iz Severne Amerike.

Ostala dva, ki se gojita tukaj, sta grozdja borovnice in Concord.

4. Jagode prihajajo iz petih držav.

Goji se predvsem v Massachusettsu, Wisconsinu, New Jerseyju, Oregonu in Washingtonu, vendar jih najdemo tudi v Britaniji Columbia in Quebecu v Kanadi.

sliko

5. Brusnice se dejansko ne gojijo v vodi.

To je pogosto napačno prepričanje, da brusnice rastejo v vodi. V resnici rastejo na trinajstih trsih v bregovih in močvirju, ki so poplavljeni, ko so jagode zreli in pripravljeni, ker lahko plavajo in to olajša njihovo množično pridelavo. Drugi časi so pridelani s stroji za kosilnico, ki “kosijo” sveže brusnice z vinske trte.

sliko

6. Obstaja razlog, da so pločevinke na glavo.

Zaokrožen rob, ki je navadno na dnu konzerviranega blaga, je na vrhu brusne omake. Po mnenju predstavnika Ocean Spray: “Zaobljeni konec pločevine je napolnjen z zračnim mehurčnim vakuumom, zaradi česar je lažje prinesti omako”.

sliko

7. Lahko ga spremenite v koktajl.

Brusnična omaka je pravzaprav popolna mešanica za obleko tradicionalne margarite okoli počitnic. Uporabite naš recept in boste najboljši gostitelj vseh časov.

sliko

Ethan Calabrese

8. Na voljo je na ducate načinov za obleko.

Dajte mu odmerek ingverja, vrtite v nekem javorjevem sirupu, ga nabirajte z oranžno, ga dvignite z rožmarinom in prijetnim pristaniščem ali ga rezite s hruškami – možnosti so skoraj neskončne.

Oglejte si to objavo v Instagramu

Izdelava brusnične omake s svojimi čudovitimi študenti – Razred kuhanja za zahvalni dan #November ������ #food #bake #baked #baker #cook #chef #cookingclasses #cranberrysauce #dinner #catering #kidscookingclass #kidscooking #instamood #thanksgiving #thanksgivingfood #vsco #vscofood #vscogood #vscocam #vscogrid #vscophile #vsco_lover #nomnomnom #yumyum #delavne #delish #turkey #stuffing #gravy

Post je delil Arsine’s Kitchen (@arsineskitchen)

9. Američani porabijo 80 milijonov funtov na Dan zahvalnosti.

Po Ocean Sprayu Američani vsako leto jedo 400 milijonov funtov brusnic, od katerih se 20 odstotkov zgodi samo v tednu Thanksgiving.

sliko

10. Na božiču je služil v U.K.

Medtem ko Američani radi radi uporabljajo brusničo omako na Thanksgivingu, da dopolnijo svojo puranje in polnjenje, ljudje v Združenem kraljestvu raje uporabljajo okras v Christmastime. Prav tako je bolj okusno po ribniku.

11. Najbolj osnovni recept je preprosto brusnice in sladkor.

Če želite narediti brusnično omako pri prevzemu v pločevinkah, je postopek precej preprost. Tradicionalno jih kuhamo v loncu sladkorne vode na štedilniku, dokler se jagode ne pop in mešanica se zgosti. Včasih se doda črtica cimeta.

sliko

Sledite Delish naprej Instagram.