1

Dvorana Clinton; Finančna četrt

S'mores Please Waffle

Jonathan Boulton

Clintonova dvorana ni taka lokacija, kamor greste, da bi dobili nekaj zelenega. Izjemno mesto v spodnjem delu Manhattanskega razkošnega obmoćja Seaport se v resnici naslanja na ugled svojega piva in burgerja. Izbirate lahko med več kot dvema možnostma vsakega izmed njih (ne smete zamuditi Fondue Burger in Donut Grilled Cheese), skupaj z vafelnimi nizovi, ki so postavljeni tako visoko, morate povleči nekakšen manevrski čevelj, da jih premagate.

Kje najti: 90 Washington St., New York, NY 10006 (plus tri druge lokacije)

2

Kakovost jesti; West Village

sliko

Jonathan Boulton

Ta točka je, kjer se sekata kakovost in Instagram-sposobnost. Omrežje je težko meso – tu je povsem ločen meni zrezkov – strani pa pokrivajo veliko tal, od južnih mladih mladičev do mehiške koruze. Pridite za kosilo, da uživate v ikoničnem jogurtu Pistachio Morning Bun; tisočletno roza.

Kje najti: 19 Greenwich Ave., New York, NY 10014 (plus dve drugi lokaciji)

3

Kakovost italijanskega jezika; Midtown

sliko

Jonathan Boulton

Vnesite to restavracijo lačen in z množico. To je sestra eatery Quality Eats, ki je zasnovana kot italijansko-ameriška steakhouse – kar pomeni, da so jedi precej in delci so ogromni. Ljudje prihajajo samo za piščančji parm, ki se razteza v obliki pice in služi v rezinah.

Kje najti: 57 W 57th St., New York, NY 10019

4

Tompkins Square Bagels; East Village

sliko

FacebookTompkins Square Bagels

Ta bagelnica je skoraj prekinila internet, ko je uvedla rojstnodnevno torto in sokove s keksi s keksi s testo. Meni zdaj ponaša s 30-mestnimi možnostmi širjenja – vključno s klasičnimi šmevami, ki posnemajo izbirne otroke in New Yorkerje.

Kje ga najdete: 165 Ave. A, New York, NY 10009 (plus ena druga lokacija)

5

Flex školjke; West Village

sliko

FacebookFlex školjke

Večina ljudi prihaja tu za več kot 20 kozličkov, kot tudi vi. Ampak vedite, da je v restavraciji več kot samo jedilna jed, kot so slanina, jajce in sirevi poutine v meniju brunch in nežno kremasto jastog z macom in sirom, ki si ga lahko delite na večerji.

Kje ga najdete: 154 W 13th St., New York, NY 10011 (plus ena druga lokacija)

6

Chuck & Blade; Chelsea

sliko

Jonathan Boulton

Pozabite, kaj veste o steakhouses. Ta je zabavna, mlada in napolnjena z razburljivimi predmeti, ki presegajo le ogromne kosi mesa. Vzemi Bocce Ball, na primer – globoko ocvrto žogo hišnega macka in sira, polnjene s še več sir.

Kje najti: 184 8. Ave, New York, NY 10011

7

Meatball Shop; Spodnja Vzhodna stran

sliko

John Komar

Če bi želeli narediti nekaj, kar bi lahko storili z mesom, Meatball Shop verjetno je to storil. Na sedmih lokacijah v New Yorku se nahaja pet različnih vrst mesnih kroglic na drsnikih, v baguetih, na zelenicah in – za brunch – na benediktu jajc. Ali, veste, lahko dobite samo žlico z žlico: ogromno kad, ki drži 25 mehurčkov.

Kje ga najdete: 84 Stanton St., New York, NY 10002 (plus pet drugih lokacij)

8

Četrtek Kuhinja; East Village

sliko

FacebookČetrtek Kuhinja

Tukaj je nenehno počakajte na tej korejsko-fuzijski drobni plošči. Toda tudi vi ste v vzhodni vasi, blizu tone palic, ki bodo pred vašim imenom poklicala zabavo in pijačo. Pridobite edamame cmoke in enega od koktajlov, ki so vroči v kapici Sun Cap s svetlobnimi kockami ledu.

Kje ga najdete: 424 E 9th St., New York, NY 10009

9

Delikatesa; SoHo

sliko

Chelsea Lupkin

Tukaj se spustite po nakupovanju trendovskih ulic SoHo. Meni je napolnjen s ponovljenimi klasiki, kot so spomladanski zvitki s cheeseburgerjem in francoski toast, ki je bil ocvrt v kocko in polnjen z jabolčnim polnjenjem kremnih sirov.

Kje najti: 54 Prince St., New York, NY 10012

10

DŌ; Greenwich Village

sliko

Jonathan Boulton

Dō je kraj da: Da, lahko jeste testo za piškote – in lahko izbirate med 17 okusi. Ja, lahko ga jejte z žlico – ali jo želite v skodelici ali stožcu? Da, tudi vi ga lahko pecite – trgovina bo to storila za vas (ali piškotka, polnjena z Nutello, polžite svojo fancy?), Ali pa jo lahko peljete domov in ga v pečici popijete sami.

Kje ga najdete: 550 LaGuardia Pl., New York, NY 10012

11

Café Mogador; East Village

sliko

InstagramCafe Mogador

Deluj kot veste, kaj počnete tukaj; domačini jedo v tem sosedstvu. Kuhinja je navdihnjena z maroškimi, prav tako pa boste to storili v restavraciji, če boste deležni toliko jedi z vašo posadko, kolikor je mogoče. Če ste sami, Mixed Mezze Plate ponuja majhen okus štirih priljubljenih.

Kje ga najdete: 101 Saint Marks Pl., New York, NY 10009 (plus ena druga lokacija)

12

L’Artusi; West Village

sliko

InstagramL’Artusi

Tukaj boste splavili – vendar vam bo všeč. Rezervirajte, drugače verjetno ne boste sedeli, da bi jedli do 10 ure. Ampak, če je to tako, so obarvani Octopus, Ricotta Gnudi in Orecchiette okusni tako dobro pozno ponoči.

Kje najti: 228 W 10th St., New York, NY 10014

13

Marta; Flatiron

sliko

FacebookMarta

Pozabite na stigmo večino hotelskih restavracij. Ste v New Yorku, in The Redbury Hotel je tako eleganten, kot prihajajo. Marta izžareva nekaj najboljših piščancev iz lesa iz Manhattna. Mesto postane glasno, zato se pripravite, da vitek čez svojo hrano – po možnosti v pizzi Patate alla Carbonara. To bo spremenilo usta in življenje za vedno.

Kje ga najdete: 29 E 29th St., New York, NY 10016

14

Russ & Daughters Cafe; Spodnja Vzhodna stran

sliko

FacebookRuss in hčeri Cafe

To ni Russ & Daughters, vaša 80-letna babica, ki je živela v New Yorku. To je mlajši, hipper cafe protagonist. Lahko dobite klasično prekajeno in sušeno ribjo ploščo ali lutke in jajca.

Kje ga najdete: 127 Orchard St., New York, NY 10002

15

Raku; East Village

sliko

InstagramRaku

Če se nihče ne more odločiti, za katero skupino je treba iti, poskusite udon namesto tega. Raku naredi mesto najboljše. Za vroče dni je na voljo šest hladnih rezancev. Toda, ko se vreme obrne, boste imeli na voljo 16 krožnikov za pare. Stran Mochi je neobvezna, vendar jo boste želeli – zaupajte nam.

Kje ga najdete: 342 E 6th St., New York, NY 10003 (plus ena druga lokacija)

16

City Pekarna; Flatiron

sliko

FacebookCity Pekarna

Ničesar ni, da vroča čokolada City Pekarne ne more pozdraviti. Tekočina je dekadentna in marshmallow je puhasto od vseh, ki ste jih že videli. Pridobite gonadni rogljiček – eno najboljših pekovskih izdelkov v New Yorku – da gredo z njo ali poiščemo podčrtano kosilo za solate in juhe.

Kje najti: 3 W 18th St., New York, NY 10011

17

Studio; Gramercy

sliko

FacebookBrezplačno

To je še ena hotelska restavracija (ta je v hotelu Freehand), to je šokantno dobro. Pravzaprav je več kot cafe, ki je odprt cel dan, vendar bi morali iti zjutraj. Jeruzalemski vrečki – lažji, veliki, ovalne oblike, ki jih jemljejo na prežvečene zveri, na katere ste navajeni – je izjemen, še bolj pa je pri dimljenem lososu, mehko kuhanem jajcu in zeliščni labnevah, ki je na voljo na kosilu.

Kje ga najdete: 23 Lexington Ave, New York, NY 10010

18

Bar Caracas Arepa; East Village

sliko

FacebookBar Caracas Arepa

V Caracasu je super-casual, pristen občutek. (P. Arepas so venecuelne koruzne pogače, pogosto polnjene z mesom, sirah in veggiesi.) Osredotočite svoja prizadevanja na La Mutata in De Pabellón ter poskrbite, da jih boste sprali z vsemi odličnimi koktajli v meniju.

Kje ga najdete: 91 E 7th St, New York, NY 10009 (plus dve drugi lokaciji)

19

Earl’s Beer & Cheese; Zgornja Vzhodna stran

sliko

InstagramEarljevo pivo in sir

Če ste se kdaj spraševali, ali bi karkoli bolje okusili, kot je sir na žaru, ki jo vaša mama naredi z Wonder Bread, Kraft Singles in ljubezni – to mesto je vaš odgovor. Njihovi petimi prefinjenimi sendviči iz sira bodo morali umreti, še posebej mozzarella, miso mayo, kombinacijo krompirjevih čipov, ki je na voljo v angleškem kolaču.

Kje ga najdete: 1259 Park Ave., New York, NY 10029

20

Han dinastija; East Village

sliko

FacebookHanova dinastija

Hanova dinastija ni samo velika, ker je poceni – a čudno dostopne cene ne škodijo. Veriga restavracij Szechuan, ki jo je odobrila Anthony Bourdain, je uvoz Philadelphia in je prišel v New York pred petimi leti. Pridobite super začinjene Dan Dan rezance in cmoki v čilnem olju.

Kje ga najdete: 90 3rd Ave., New York, NY 10003 (plus dve drugi lokaciji)

21

Clinton St. Baking Company; Spodnja Vzhodna stran

sliko

FacebookClinton Street Baking Company

Ne samo, da prihajate sem, da bi jedli; Pridi sem, da bi jedel palačinke. Na voljo so vse ure dneva, na treh načinov: z divjimi borovnicami, z bananami in orehi ter s čokoladnimi koščki. V februarju je mesec palačinke, restavracija pa vsak dan z novim, zabavnim okusom.

Kje ga najdete: 4 Clinton St., New York, NY 10002

Advertisement – Nadaljuj branje spodaj
22

Katzova delikatesa; Spodnja Vzhodna stran

Katz's Pastrami Sandwich

Andrew Burton

To je epitem klasičnega New Yorka. Dela Ko je Harry Met Sally slava – je že več kot 100 let, in redni še vedno ustavijo za ugriz. Sendvič s pastrami vas bo vrnil v vrednosti 21 dolarjev, vendar je vredno: dobite skoraj dovolj mesa za tri obroke in, pozdrav, to je Katzova!

Kje ga najdete: 205 E Houston St., New York, NY 10002 (plus ena druga lokacija)

Advertisement – Nadaljuj branje spodaj
23

Los Tacos št. 1; Chelsea

sliko

FacebookLos Tacos No.1

Trg Chelsea je lahko zastrašujoč, zato na sredino premaknite potok in zavijte levo. Tam boste našli Los Tacos št. 1, ki so ga začeli fantje iz Mehike in Južne Kalifornije, kar pomeni, da vedo, kaj delajo.

Kje ga najdete: 75 9th Ave., New York, NY 10011 (plus ena druga lokacija)

Advertisement – Nadaljuj branje spodaj
24

Shuka; SoHo

sliko

FacebookShuka

Oba brunch in večerja sta dobra izbira pri tem trendovskem sredozemskem novincu. Vse je čudovito, saj je barvito: živahna pesa tzatziki in svetlo rdeča shakshuka sta se pojavila kot zvezda Instagrama, vendar pa boš zahteval tudi naročilo jagnjetih kabobov.

Kje ga najdete: 38 Macdougal St., New York, NY 10012

Advertisement – Nadaljuj branje spodaj
25

Taverna Minetta; Greenwich Village

sliko

FacebookTaverna Minetta

Ta kraj je skoraj vsak najboljši burger na seznamu NYC, ki je kdaj obstajal. Patty je narejen iz štirih vrst mesa, nato pa preliti s karamelizirano čebulo – to je to. Pogoltnite svoj ponos in pokličite 33 $ za to.

Kje ga najdete: 113 Macdougal St., New York, NY 10012