1. Njihovo poreklo je še vedno skrivnost.

Sladkorne palice so bile priljubljene več kot tri stoletja, nekateri pa pravijo, da imajo močnejše krščanske korenine; trditev, da bela barva predstavlja Jezusovo čistost, rdečo njegovo kri in obliko “J” za njegovo ime. To je zgolj mit, medtem ko je bolj pogosta zgodba o zgodbi, da so bili ustvarjeni sladkorni trsci in se otrokom med cerkvijo obdržali, da bi jih ohranjali v času običajne božične in rojstne službe. Bonboni so dobili krivino, ki je podobna pastirskemu trsju, zaradi česar so bolj primerne za postavitev.

sliko

2. Čokoladne palice so bile povsem bele.

V poznem 19. stoletju so božične kartice in oglasi prikazovali sladkarije, ki so bile povsem bele barve. Na prelomu stoletja se je pojavilo rdeče črtice, navidezno od nikoder. Večina se strinja, da je bilo zato, ker so bile uporabljene toliko za dekor, kot za prehranjevanje, je smiselno, da bi si nekdo pomislil, da bi dodal pomišljaje praznične barve.

sliko

3. Izdelani so s samo tremi sestavinami.

Recept je preprost (sladkor, koruzni sirup, aromo), vendar proces ni. Medtem ko je morda skušnjava, da naredite svoje, priporočamo, da strokovnjakom za ravnanje s staljenim sladkorjem in koruznim sirupom.

4. Največji svetovni sladkorni trs je bil dolg 51 metra.

Šef kuhinje Alain Roby je v letu 2012 po vsem svetu razkril svetovni rekord največjega sladkarijskega trsa, potem ko je v Ženevi.