Veš, da lahko sveže banane podaljšate tako, da zavijete plastično folijo okoli stebla in jih lahko hitro zorite, tako da jih shranite v papirnate vrečke, toda ko se lupine porjavijo, ni časa vračanja.

Ali se je tako zdelo, dokler en uporabnik YouTuba ni objavil tega “Zombie Banana” življenja.

V videoposnetku Brandon Queen vzame črnasto banano, jo postavi v vrečko Ziploc, napolnjeno s nekuhanim rižem, tako kot bi radi oživili mobilni telefon, ki ga je napolnil, in pustil, da je eno uro zapreti, da “vzamejo vlago” in razstrelili ga s sušilcem za lase na hladnem nastavljanju. Tik pred očmi se banana vrne v svetlo rumeno in komaj uporabljeno.

Več kot 9 milijonov ljudi je gledalo videoposnetek, pri čemer je sodelovalo več kot 1.000 plus komentarjev, ki so razpravljali o enem perečem vprašanju: ali ta kramp res deluje?

Na žalost, to ni vsaj banane, ki so sčasoma gnile, kot pravi Snopes, mestna legenda, ki razkriva spletno stran. Lupina banane lahko postane rjava, če je postavljena v hladilnik ali zamrzovalnik, in teoretično, odstranjevanje vlage in sušenje Lahko jih povrnejo v rumeno olupljeni lesk, predvideva IFLScience.com.

Videoposnetek je sprožil video posnetke, ki so testirali Queenjevo metodo, ki še dodatno podpira prepričanje,

To vključuje ta videoposnetek, kjer uporabnik preskusi banano, ki je poraščena v sedmih letih, tisto, ki je obarvana z ohlajenjem, in tisto, ki je zamrznjena v zamrzovalniku. (Spoiler: Brez dela.)

Če ste še vedno na ograji, razmislite o tem: kraljevi bio opisuje kot hipnotizem / bralec misli, ki “potiska meje magije in hipnoze”. To je del tega, kar naredi ta videoposnetek tako neverjeten za gledanje – skuša gledati internetne videoposnetke, ki so priljubljeni v življenju (do bele črke Impact, za intro), in on je skrbno razložil svoj hack na tak način da se zdi smiselno – da, nekuhani riž vleče vlago iz stvari! Da, sušilec za sušenje posuši stvari, ki vam omogočajo, da začasno prekinete vero, čeprav le trenutek, podobno kot pri David Blaine ali uličnih predstavah Criss Angela.

Bottom line: Aplaudiramo vas, gospod Queen, za vaš pameten videoposnetek, prihranili bomo naše rjave banane za nekaj čudovitih dobrote in bananskega kruha.

Sledite Delish na Instagramu.