sliko

Ultimate Run Run

Ne glede na to, ali ste začinjeni maratonec ali bi raje shranili tekmovanje za prevažanje tovornjaka za prevoz hrane, se motivirate za dokončanje dirke. Toda, ko je nagrada tako dobra kot brezplačno vino, ki vas čaka na ciljni črti, je malo lažje črpati. To vino 5Ks je bolj zabavno kot delo in poteka po vsej državi – veliko na vinogradih, nekateri pa imajo samo šotore za hrano, ki so dobro založeni kot en.

sliko

Wicked Wine Run
Wicked Wine Run

Wicked Wine je v preteklem desetletju potencialno vodil vinske trte, v zadnjih desetih letih pa je na voljo več kot 70 tekmovalnih tekem, z lokacijami po vsej državi – prihajajoče dirke potekajo v Teksasu, Coloradu, Kaliforniji in Oklahomi. Če resnično ne morete dobiti prijatelja, da teče z vami, se prijavite na 1K Wine Tasting Walk. Nihče ne more reči ne temu.

Lokacija: Nationwide

sliko

Zaženi zdaj vino kasneje
Zaženi zdaj vino kasneje

Vsako september, majhno mesto v PA gostiteljice to praznično 5K s festivalom degustacije hrane in vin na koncu dirke. Prijatelji in družina lahko kupijo vstopnico samo za festival in praznujeta s seboj.

Lokacija: New Hope, Pennsylvania

sliko

Dober dan za vožnjo
Vodite vinograde

V organizaciji Good Day For A Run, ki jih je organiziral ta 5K, poteka med julijem in novembrom v vinogradih na severovzhodu. Tekmovalci dobijo brezplačno kozarec vina in stekleničko “Run the Vineyards” na prazničnem praznovanju.

Lokacija: Različne v New Jersey, Pennsylvania in Maryland

sliko

Ultimate Run Run
Ultimate Run Run

Kostumi se spodbujajo na Ultimate Wine Run, zato veste, da ste tukaj za pravi čas. Dirke potekajo po vsej državi, prihajajoči dogodki v Miamiju, San Joseju in Phoenixu. Nekateri tečaji gredo skozi dejanske vinograde, vsi pa imajo tovornjake s hrano, žive trakove in veliko vina na zabavi.

Lokacija: Nationwide

sliko

Vinarija Facebook / Glades Pike
Vino teče

Če ne obratujete v kleti, zakaj sploh delate? Zdi se, da je filozofija The Wine Run, ki se odvija vsak september v Pensilvaniji. Vsak finišer dobi vino s čopičem s sangrijo in brezplačno degustacijo vin pred ali po dirki. Obstaja tudi en milj hoje dogodek, ki prihaja s kozarcem rdeče ali bele, da uživajo, ko hodite.

Lokacija: Somerset, Pennsylvania

sliko

Wineglass Marathon
Corelle 5K

Del Wineglass Weekenda, ta 5K ne prihaja z nobeno brezplačno pijačo, vendar se nahaja v osrčju Finger Lakes Wine Country v New Yorku. Tek na dirki je ravno in slikovito, lahko pa greste po degustaciji vina ali v razred za izdelavo vinskih stekel po teku.

Lokacija: Corning, New York

sliko

Instagram / @ lpwines
Harvest Stompede

Na tej septembrski dirki boste vodili prek čudovitih vinogradov, nato pa se odpravite na samoupravno vinsko turnejo z brezplačnimi degustacijskimi in prehranjevimi parirami iz 22 (!!) sodelujočih kleti po vinotoči na polotoku Leelanau. Vstopna karta za vino je ločena od pristojbine za registracijo dirke, vendar vsaj ne boste imeli težav s tem, da bi nekdo označil skupaj s turnejo.

Lokacija: Traverse City, Michigan

sliko

Idaho Wine Run
Idaho Wine Run

Idaho morda ni prvo mesto, na katerega se spomnite, ko razmišljate o vinu, vendar imajo v teh poletnih vinskih poteh več lokalnih vinarij. Junija je poletna noči in žetev v avgustu; oba tekmovalca za živo glasbo in vinsko vzorčenje po dirki.

Lokacija: Boise, Idaho

sliko

Facebook / Team One Wine Run
Team One Wine Run

Tri do Finish gosti vinske sprehode in teče čez Michigan, z nedavnimi dirkami v Sanduskyju in Caroju. Na ciljni črti čakajo kozarec vina, nato pa so na voljo še dve brezplačni degustaciji.

Lokacija: Michigan