Zdi se, da je v vodi, koktajlih ali obraznih maskah oglje danes priljubljena sestavina socialnih medijev. Uporablja se v receptih, da bi Insta-vredne, anti-unicorn hrane, kot so črni sladoled, oglje lattes, in zdaj, črna pica.

Izgorela skorja je dejansko narejena z aktivnim ogljem, ki ozdravi vašo najljubšo junk food (nekako). Medtem ko so na voljo na mestih, kot so Japonska, Indonezija, Združeno kraljestvo in Kanada v zadnjih nekaj letih, je v Ameriki počasnejša črna pica.

Restavracija Olivella, ki se nahaja v severni Bergen, NJ, zdaj služi svojim picam z ogljem, kot tudi aktivirano oglje mozzarello in testenine.

Restavracija v Miamiju, O Munaciello, je odprla marca in služi tudi črni pizzi. Glede na restavracijski pregled, črna skorja “daje dima okus, vendar ne preplavi druge okuse.” Vsak od pivic O Munaciella lahko postrežemo na redni ali črni skorji.

Zanimivo je, da sta kuharji s sedežem v Floridi in New Jerseyju iz Neaplja v Italiji. Pogled je podoben testeninam s lignji, bolj tradicionalno italijansko jed, in je enako presenetljivo videti v obliki pice.

Trend “goth” naj bi imel tudi koristi za zdravje – že stoletja se je aktivno oglje uporabljalo za pomoč pri prebavi in ​​bi lahko pomagalo znižati holesterol in pomagati pri mačkah. Čeprav raziskave o teh koristih niso popolnoma jasne, je varno jesti. Glede na dramatičen videz, se zdi, da je malo verjetno, da se kmalu ustavi.

Sledite Delish naprej Instagram.