Ni načina za sladkorni plašč: Amazon povečuje stroške svojega letnega predsedovanja – kar pomeni, da brezplačna dostava na drobno in dvodnevni odpremnik pritekajo po strmem ceni. Pohod je bil objavljen s strani Amazon CFO Brian Olsavksy med četrtletnim klicem za zaslužke z investitorji na spletnem mestu. Če bo 11. maja za nove članice veljal, bo premier od 99 do 119 dolarjev na leto. Sprememba ne vpliva na obstoječe člane do 16. junija.

KUPI ZDAJ Amazon Prime Eno leto članstva, 99 $; amazon.com

“Vrednost premije strankam še nikoli ni bila večja,” je povedal Olsavsky. “Tudi stroški so visoki, kot smo posebej poudarili z možnostmi pošiljanja in digitalnimi ugodnostmi, še naprej vidimo zvišanje stroškov.” Njegova točka služi kot opozorilo, da morajo člani izkoristiti vse ponujene ugodnosti. (Psst: Če živite v enem od teh 25 mest, imate veliko.)

To je prvič, da se letna pristojbina povečuje od leta 2014, vendar se je v začetku letošnjega leta mesečni strošek povzpel od 10,99 dolarja do 12,99 dolarja – 156 dolarjev na leto. Obe spremembi vplivata na 100 milijonov ljudi (in štetje), ki imajo prvo članico.

Sledite Delish naprej Instagram.