Guinness je postal mednarodni najljubši med temnimi pivci za pivo, ki je poln okusa in dolgoletnih tradicij pri pivovarstvu. Toda blagovna znamka je naredila veliko spremembo, ki bo začela veljati naslednje leto, kar je korak, ki bo prvič všeč veganom prijazno v svoji 256-letni zgodovini.

Po dolgoletnih akcijah in spletnih peticijah so se odločili, da se bodo pri filtriranju piva odločili prenehati uporabljati ribje mehurje. Imenovana lisica, sporna sestavina za vegane, ki pijejo pivo, je stranski produkt ribiške industrije, ki pomaga hitreje reševati kvas. To je metoda, ki se je uporabljala že od 19. stoletja, medtem ko se večina žlindre filtrira, ko se pivo pripravi, ostanki ribjih mehurčkov tehnično ostanejo v končnem izdelku.

Tiskovni predstavnik Guinnessa je pojasnil Timesu, da je isinglass “zelo učinkovito sredstvo za pojasnitev”, vendar “pričakujemo, da ga bomo nehali uporabljati ob uvedbi nove filtracije”. Ta novi proces ne bo vzpostavljen šele leta 2016, ko bo podjetje končalo gradnjo nove filtracije. Do takrat bodo vegani v 120 državah, kjer je razdeljen Guinness, preprosto morali izogniti.

Sledite Delish naprej Instagram.