Oboževalci Harryja Potterja so v eni ali drugi točki zagotovo premišljevali o tem, kako bi se vozili s Hogwarts Expressom. Čeprav na krovu ni čarobnih vozičkov ali dementorjev (phew), je na vlaku mogoče dejansko vožnjo z vlakom in vključuje nekaj postankov, pomembnih za ljubitelje Potterja.

Jakobit (vlak “uradno” ime, karkoli), potuje po 84 milj od železniške proge v Združenem kraljestvu, s čimer se oboževalci približajo končni izkušnji Harry Potterja. Nacionalni železniški promet podrobno opisuje potovanje, ki ga lahko traja samo za 30 funtov (približno 40 dolarjev) od aprila do oktobra, na krovu vlaka, prikazanega v filmih.

NAČRTOVITE POT: Fort William, Združeno kraljestvo; TripAdvisor.com

Na vlakih v Fort Williamu, blizu najvišje gore v Britaniji, in konča v Malaigu. Boste želeli preveriti bližnji Glencoe pred nihanjem na krovu – tam je bila snemana Hagridova koča in je dom mostu, ki vodi v Hogwarts.

sliko

sliko
Nacionalni železniški promet

Ko ste na krovu Jacobita, boste prečkali ta most – Glinfinnanov viadukt – tako da se boste lahko pretvarjali, da ste na poti v šolo, preden začnete raztegniti noge v Glenfinnan. Vlak nato gre v Mallaig, ribiško pristanišče, ki ima veliko restavracij in trgovin za raziskovanje (samo se pretvarjamo, da ste v Diagon Alley).

Če se znajdete na Škotskem, se lahko odpravite tudi na železniško postajo Goathland, ki se uporablja kot postaja Hogsmeade v filmih, in Edinburgh, kjer je J.K. Rowling je napisal veliko knjig. Znana je, da je obiskala restavracije, kot so The Elephant House in Spoon, in ostala v hotelu Balmoral.

Potrebujete nekaj več čarobnih dogodivščin? Lahko bi se odpravili na Wizarding World of Harry Potter, seveda, ali to nočitev z zajtrkom. Lansko leto je Barnes & Noble gostil Yule Balls, zato upamo, da bo ta zima prišel drugi krog. Za manj trekinga poskusite s temi eksplozijami bon bonov. Oni so skoraj tako kot dobite pismo iz Hogwartsa po pošti.

Sledite Delish naprej Instagram.

Prenesi šaljivo app.