Izguba teže je lahko zapletena. Med ohranjanjem stroge prehrane, doslednim pritiskom na telovadnico, upravljanjem vaših makro hranil in sledenjem vsakršnega napredka, se izločanje kilogramov pogosto spremeni v popolno spremembo življenjskega sloga. Seveda so vsi ti elementi – medtem ko so včasih izzivi – v našem nadzoru. Presnova, na drugi strani, je manj obvladljiva.

Medtem ko nekateri trdijo, da obstajajo določena živila, ki pospešijo presnovo, je večinoma zunaj vašega nadzora. “Metabolizem je delno genetski,” je nedavno pisala za zdravilo Health.com. “To pomeni, da se vaša telesa lahko tudi drugače odzovejo, četudi ste vi in ​​vaši najboljši prijatelji izničili enako količino teže.”

Torej, kaj se zgodi z vašim metabolizmom, ko spustite kilogram? Odgovor ni tako preprost. Rajapakse pojasnjuje, da bi lahko hitrost, s katero izgubljate težo, velik dejavnik, ki prispeva k stopnji počitka vašega metabolizma. Ko omejite kalorije, bo vaše telo upočasnilo kalorično opeklino in zadržalo energijo, ki jo ima. To se ponavadi imenuje način “stradanja”. Vendar, če izgubite težo počasi sčasoma (dietetiki predlagajo obrezovanje 500 kalorij od dnevnega vnosa in izgubo 1 funt na teden), ta učinek ne bo – ali vsaj ne bi – prišel.

Plus, že vemo, da bo vaše telo učinkoviteje uporabilo, ko povečate mišično moč in s tem zahtevajo energijo svojega telesa. Z drugimi besedami, vaš metabolizem bo koristil gradnjo mišic. Zaradi tega bi bil naš najboljši nasvet, da se odločimo za obvladljivo rutino vadbe, ki presega kalorije.

Sledite Delish naprej Instagram.

Prenesi šaljivo app danes.