Čakanje je končno zaključeno: Kensingtonova palača je izdala prvo fotografijo spektakularne poročne torte Prince Harry in Meghan Markle, še bolj pa je bogata kot vojvodinja Kate. Vedeli smo, da bi bila sladica drugačna – pred poroko je palača napovedala, da se je par odločil, da služi elderflower sponge torto in ne tradicionalno sadje. Neverjetno, to je bila prva kraljevska poroka, ki je to storila (tudi Pippa je imela sadno pecivo!).

Medtem ko je bilo to zagotovo prelom iz tradicije, verjetno ne bo edina sladica, ki jo bodo uživali danes. Na poroki Williama in Katea 2011 sta bila vročena tradicionalna sadja in čokoladna torta iz čokolade. V današnjih popoldanskih urah Harry in Meghan sta imela na razpolago nekaj malih sladokuscev.

sliko

Od leve proti desni, torta princeske Diane, vojvodinja Kate in torta vojvode Meghan.
Getty Images

Čedalje bolj presenetljivo kot sestavine torte je bila razlika v obliki torte. Oba Harryjevega bratovega in starševskega peciva sta bila tradicionalno zložena, več stojnic na vrhu (pet za torto princese Diane in osem za vojvodino Kate). Harry in Meghan so se odločili, da bodo njihove plasti rahlo off-kilter, z okrašeno zlato torto, ki drži mojstrovina.

Vse tri torte so vključevale florale, toda Harry in Meghanova torta sta naredila korak naprej z bolj izrazitimi cvetovi, ki pokrivajo grobo ledeno torto, in ne le na vrhu. V drugih podobnostih sta Diana, Kate in Meghan vsi izbrali britanske peke, da bi ustvarili svoje poročne torte. Princesa Diana je bila izdelana s kraljevsko mornariško kuharsko šolo; Vojvodinja Kate, ki jo je opravila družba McVitie’s Cake Company; in vojvodinja Meghan s Claire Ptak iz Londona Violet Pekarna. Kljub razhajam nimamo nobenega dvoma, da so vsi trije bili Delish.

Sledite Delish naprej Instagram.