Vodikov peroksid se najpogosteje uporablja za zdravljenje kosov – verjetno ste vlili na vatirano palčko, da očistite umazanijo in bakterije iz ostružkov. Je tudi aktivna sestavina v detergentu in se lahko uporablja za beljenje lase. Čudno, trenutno ga uporabljajo nekateri za zdravljenje glavobolov, alergij in celo Alzheimerjeve bolezni, zato vas zdravniki pozivajo, da NE storite.

Videoposnetki, ki plavajo okoli socialnih medijev, spodbujajo pitje tekočine za te težave in priporočajo tip 10-krat močnejši od tri odstotne različice, ki se najpogosteje nahaja na policah trgovin, poroča CBS. Ampak po mnenju zdravnikov lahko uživanje vodikovega peroksida povzroči zmedo, kapi, srčne napade in strdke v pljučih.

“Vodikov peroksid, čeprav majhna količina, ki je dovolj za popivanje, lahko sprosti na stotine milimetrov ali litrov kisika v človeškem telesu”, je dejal zdravnik CBS. “Če bi zaužili vodikovega peroksida, lahko ta zrak vstopi v krvne žile, gravitacija pa se dvigne na vrh, lahko pride do možganov, srca ali pljuč.”

Po CDC lahko uživanje vodikovega peroksida vodi do blagih do hudih učinkov prebavil. Ne glede na to, kar lahko rekli YouTubers, je najbolje, da se to trend izklopi in zapusti tekočino v medicinski omari.

Sledite Delish naprej Instagram.