Mario Batali

Splash News

Celebrity chef Mario Batali je bil prvič opazen v javnosti, potem ko so ga obtožili spolne zlorabe več žensk. V četrtek zvečer je bil fotografiran hoditi v New Yorku in nosil svoj podpisni prsluk; zamenjal je svoje znamenite oranžne Crocs za pečenke Yeezy z oranžno črto.

Batali se je javnost pojavil 10 dni po tem, ko so ga večkratne ženske obtožile spolne zlorabe, v preiskavah, ki jih je objavila Eater, in kasneje, New York Times. Opravljal se je za svoje vedenje in odstopil od vsakodnevnih dejavnosti svojih podjetij.

Od takrat so ga ABC uradno odpustili Čaj, njegovo omrežje za hrano Molto Mario je bil zavrnjen, njegovi izdelki pa so bili odstranjeni iz italijanske prehranske verige Eataly, ki ga je prinesel v Združene države. In verjetno je bilo primerno, da ni nosil Crocs, saj je družba potrdila svojo pogodbo z Batali, ki se je končala v začetku tega leta.

Nazadnje je bil Batali kritiziran zaradi vključitve cimetovega recepta na koncu apologetičnega e-poštnega sporočila, ki ga je poslal svojim naročnikom na novice. “Kot mnogi izmed vas veste, je bil ta teden nekaj novic o nekaterih mojih preteklih vedenja,” je zapisal v elektronski pošti. “Napravil sem veliko napak in zelo mi je žal, da sem razočaral moje prijatelje, svojo družino, moje oboževalce in mojo ekipo. Moje vedenje je bilo narobe in ni izgovorov. Potem je vključil recept za piščančje testo cimetove rolete in povezan z njegovo spletno stranjo, mariobatali.com.