Martha Stewart je zgradila pravi imperij s svojimi kuharskimi knjigami, televizijskimi oddajami, revijami, trgovskim blagom in splošnim življenjskim stilom. Pri 76 letih je še vedno tako močna kot kdaj koli prej, z novim nastopom s Snoop Doggom in s tehtanjem o pomembnih življenjskih vprašanjih, kot je osnovna vloga PSL. V svoji izredno uspešni karieri je ena bolna točka njen petmesečni zaporni kazni.

Stewart je že več kot desetletje po tem, ko je bil v zaporu namenjen za lažjo prodajo staleža, prvič javno govoril o preizkušnji, medtem ko je na podcastu Katie Couric. Ni se odvrnila od tega, da bi si izmenjala podatke o svojih lastnih izkušnjah ali njenem mnenju o zaporih v Ameriki kot celoti.

Na vprašanje Couric, če vidi, kako je čas v zaporu kot izkušnja rasti, je Stewart dejala, da ga ni videla kot “izdelavo limonov iz limonade” ali “kaj ne ubije, zaradi česar ste močnejši”.

“Nihče od teh se ne upira,” je rekla na podcastu. “To je grozno doživetje, ni nič dobrega o tem, nič.”

Pridobivanje teh petih mesecev je rezultat njenega odnosa do zapora, pravi Stewart. “Ne postaneš močnejši. Pred tem sem bil močan človek in hvala nebes, sem bil in še vedno lahko držim glavo visoko in vem, da sem v redu.”

POVEZANI VIDEO:

Pravi, da je bila najtežji del odvzeta od njene družine in da se je zdravila grozno. “Nihče ne sme iti skozi to ponižnost, razen za morilce,” je dejala. “Obstaja še nekaj drugih kategorij, vendar nihče ne sme iti skozi to. To je zelo, zelo grozna stvar.”

Stewart se je lahko nekoliko malo potegoval za izkušnjo, ki je rekel “čas, ko sem šel na Yale”, saj je veliko časa preživela branje in učenje. Vendar pa je izrazila svoje mnenje glede pravosodnega sistema v ZDA – preveč ljudi je v zaporu, zlasti ljudi, ki so zaprti zaradi nizkih dajatev na droge. “Nimam smisla,” pravi.

Prav tako ugovarja stanju v zaporih, tudi tistih z minimalno varnostjo, kot je na primer zapor, v katerem je služila. “Obstaja veliko motečih stvari, ki se nadaljujejo v takšnem zaporu kot”, je dejala. “Še vedno so stražarji in je še vedno grdo.”

h / t Ljudje

Sledite Delish naprej Instagram.

Prenesi šaljivo app.