Svetle rdeče in rumene restavracije McDonald’s bodo kmalu postale zgodovine, saj blagovna znamka začne s preoblikovanjem svojih franšiznih podjetij po vsej državi.

Po bitki s padcem prodaje v zadnjih nekaj letih (kljub vrnitvi celodnevnega zajtrka) se je 60-letno podjetje odločilo, da svojim franšiznim osebam dajo obraz. To pomeni, da lahko začnete govoriti s poslovnimi čustvenimi barvami, ostrimi fluorescentnimi žarometi, poceni mize za oblikovanje in lesnim furnirjem.

sliko

Flickr Creative Commons / McChronicles

V samo nekaj letih je industrija hitre prehrane postala vedno bolj konkurenčna, saj se pojavljajo bolj elegantne verige, kot je Shake Shack, in pridobijo popularnost. Po tem trendu se bo McDonald’s vrgel v dolgoletno jedilnico v obliki jedilnice v korist dizajna, ki bo restavracijo počutila bolj intimno. Max Carmona, višji direktor ameriške restavracije, je povedal Buzzfeed News, da “kavarne niso elegantne, ampak so zapuščine.” Golden Arches so motivirali tudi neposredni konkurenti, kot sta Burger King in Wendy’s, ki sta nedavno nadgradili svoje postaje s sodobnim sedežem in stenskim dekorjem. Nekatere lokacije Wendy imajo kamine tudi.

Toda nadgradnje so bile tudi posledica lastnega tehnološkega napredka blagovne znamke, kot so samopostrežba, kioski na bralniku na dotik in namizna storitev. “Veliko stvari, ki jih zdaj delamo v smislu menija, tehnologije in prilagajanja, menim, da to ne morete storiti učinkovito v restavraciji, ki ni modernizirana,” je dejal Carmona. “Modernizirane restavracije so temelj vseh teh velikih idej in inovacij.”

Radoveden o tem, kako točno bo vaš Mickey D’s videti? Šest novih stilov se začne na lokacijah po vsej ZDA, vključno z Allegro, Craft, Simply Modern, Fresh in Vibrant, Form, in Living Room. na redni McDonald’s je ta videz že začela izvažati v tujini. Nekateri so bili celo neposredno uvoženi s tujih trgov, kot so Avstralija, Kanada in Evropa.

sliko

McDonald’s

sliko

McDonald’s

sliko

McDonald’s

Vendar pa za nekatere stranke v ZDA to morda ni tako novo. Modeli so bili razstavljeni počasi že nekaj let. Po besedah ​​podjetja Buzzfeed je podjetje za hitro prehrano upalo, da bo lani uspešno zaključilo svoje rebrandiranje; vendar pa je poslovanje upočasnilo le 3.000 lokacij – le približno 20 odstotkov McDonaldovih 14.300 ameriških lokacij – preoblikovanih. Pričakovanja, pravi Carmona, je povečanje prodaje. Zgodovinsko gledano, refokus, kot je ta, znaša približno 6 ali 7-odstotno povečanje prodaje. “Naši operaterji začenjajo razumeti, da je dizajn pomemben in da ni videti, da je kafeterija pomembna,” je dejal..

Upamo, da bodo najhitreje lokacije McDonald’s v državi – veste, da so tisti, ki so vgrajeni v mostove, ponašajo se z ogromnimi igrišči za vrtove in ostanejo nepoškodovani.

Sledite Delish na Instagramu.