Čeprav so novice o prehrambeni dvorani Joséja Andresa že nekaj časa, so novi podatki o njegovem prvenstvu v New Yorku potrjeni prejšnji teden, poroča Grubstreet.

Mercado Little Spain bo v celoti posvečen španski kuhinji in španskim izdelkom. Z drugimi besedami (in glede na spletno stran hrano) Andrés (v povezavi s brati Adria) namerava ustvariti “celodnevno destinacijo za najboljšo špansko hrano, pijačo in kulturo”.

Druge opombe: dvorana se bo odprla spomladi naslednjega leta in to bo 35.000 (!) Kvadratnih stopal prostor z notranjim in zunanjim področjem. Omenjena ogromna ljubezen bo v mestnih Hudsonovih dvoriščih pod visokim črto.

Andrés ne bo edini celebski kuhar, ki bo tam imel pošast. David Chang in Thomas Keller sta med tistimi, ki imajo restavracije na dvoriščih Hudson.

Območje je pripravljeno za njega, ki Mercado Little Spain kliče na “najbolj ambiciozno stvaritev – špansko jedilnico in tržno destinacijo, ki spreminja igro”.

Medtem je Andrés še vedno močno vpleten v človekove pravice in politična prizadevanja. Zagotovil je več kot milijon obrokov Puerto Ricansu, ki jih je lani prizadela Hurricane Maria in kuhala za tiste, ki so protestirali v protestu March For Our Lives marca.