V najnovejših novicah iz leta 2017 se kokoši preveč lenjajo, zato bomo morali plačati več zaradi tega.

Consumerist poroča, da je piščančje pomanjkanje morda okrog vogala, saj je nestabilen apetit na svetu za ptico prisilil rejderje, da hitro proizvedejo meso. V preteklosti so bili večji petelini narejeni za parjenje z velikimi kokošmi, tako da bi jim njihovi piščanci prinesli meso hitreje. Ta naravna selekcija je tako iztegnila, da so zdaj piščanci preveč težki, da jih celo zanima reprodukcija.

Zdaj Wall Street Journal ocenjuje, da ZDA potrebujejo okoli 750 milijonov ptic vsak mesec ohraniti stalno povpraševanje. Analitiki WSJ so ugotovili, da je v primerjavi s prejšnjim letom zmanjšanje rojstev uspešnih piščancev za 1% zmanjšalo za 120 milijonov ameriških dolarjev.

Toda kaj vse to celo pomeni? V bistvu je vaš Chicken Fries ponovno ogrožen le eno leto po tem, ko jih je internet rešil pred pozabo z uporabo peticij in Twitterskih tantrumov.

Resno je, da je piščanec eden najslabših, najbolj bogatih beljakovin in najcenejših mesa, ki so na voljo na trgu. Torej pomanjkanje je slaba novica za prikrajšane kraje na svetu, ki poskušajo zdravo zdravo.

Še huje je dejstvo, da rešitev ni dosegljiva. Znanstveniki še niso prepričani, kaj povzroča padec plodnosti piščanca. Nekateri dokazi kažejo, da prekomerno dajanje ali podhranjenost vpliva na njihovo zdravje in s tem na njihov libido.

Ali veste, morda imajo samo eksistencialno krizo.

sliko
Giphy

Sledite Delish na Instagramu.