Medtem ko je splošno znano, da vrnitev alkohola v pijačo ustvari tono praznih kalorij, je nova študija našla povezavo med tekočino in izgubo telesne mase. To je ogromna novica za ljubitelje agave-duha – in skoraj vsakogar, ki namerava piti na počitnicah.

Po podatkih Ameriškega kemijskega združenja, ki je lani raziskala učinke tekile na ravni glukoze v krvi, sladkorji, ki jih najdemo v rastlini, ki povzroča tekil, lahko pomagajo znižati krvni sladkor. Sladkorji, ki se naravno pojavljajo v agavini, se imenujejo agavini – ne smejo jih zamenjati z agavnim sirupom – in niso prebavljive, zato ne bodo zvišali krvnega sladkorja.

sliko
Cougar Town / ABC / GIPHY

Med študijo so raziskovalci ugotovili, da so miši, ki jim je bila dana standardna prehrana, nato pa so pili vodo z dodanimi agavini, koncali so manj hrane na splošno in imeli nižje ravni sladkorja v krvi kot drugi, ki niso porabili agavinov. Še več, miši, ki so porabili agavini, so prav tako proizvedli hormon, imenovan GLP-1, ki vzdržuje želodec dlje in proizvaja insulin, zato vodijo raziskovalci, da bi lahko agavini koristili ljudem s sladkorno boleznijo tipa 2 ali se bori z vprašanji izgube teže.

Ne pravimo, da bi morali začeti treseti partije s sladkornimi margaritami ali palomami, vendar bi se lahko krog tequila posnetkov začel bolj zavajajoče zdaj, ko poznamo to potencialno povezavo za izgubo teže.

sliko
Parki in rekreacija / NBC / Giphy

Sledite Delish naprej Instagram.