Papa John in NFL sta pravkar končali uradno partnerstvo, kar pomeni, da nogometna liga potrebuje novo uradno pico. Naj bo to potrebno. Pizza Hut se je spustil, da bi zapolnil to praznino, poroča ESPN.

Pizza Hut je potrdil novice na Cvrkutati z novim oglasom, ki je »uradni pionirski sponzor NFL«.

Novo partnerstvo so podrobno opredelili v izjavi v sredo. Večletno partnerstvo se bo začelo med osnutkom NFL leta 2018, ki se nahaja blizu podjetja v North Dallasu. Partnerstvo, ki podjetju daje ekskluzivne marketinške priložnosti, vključuje tudi vse 32 logotipa ekipe NFL, Pizza Hut pa bo sodeloval tudi z majhnimi lokalnimi ponudniki. Nova pogodba se bo pojavila na pakiranju in izdelkih Pizza Hut, programu zvestobe in novem potovanju v dostavo piva. Vir je povedal CNN Money, da je ta posel vreden več kot je bil dogovor s Papo Johnom.

“NFL in pizza pozivata na iste demografske podatke, ki so vsi,” je povedal Renie Anderson, višji podpredsednik za partnerstvo in sponzorstvo NFL. “Ventilatorji pazi na našo igro in to počnejo okoli škatle za pico. Zato je ena od najpomembnejših kategorij v športnem sponzorstvu.”

Pizza Hut je največja veriga pice v Združenih državah Amerike, saj ima več kot dvakrat toliko trgovin, kot je Papa John’s. Lansko leto je ustanovitelj Papa John, John Schnatter, obtožil nizke prodaje podjetja na NFL igralcih, ki so protestirali med nacionalno himno. Stalež podjetja je padel, se je opravičil za svoje pripombe, kasneje pa je zapustil funkcijo generalnega direktorja. Ni bilo jasno, ali so njegove pripombe pripeljale do njegovega izhoda iz Papa John-a ali konca sponzorskega dogovora z NFL. Papa John’s bo še vedno oglaševal s posebnimi lokalnimi ekipami NFL.

Sledite Delish naprej Instagram.

Prenesi šaljivo app.