Ste že kdaj pogledali povsem dobro steklenico vode in si izbrali svoje možgane o tem, zakaj je na njej majhen datum poteka? Kot, voda dejansko ne more prenehati, prav?

Seveda ne. Po navedbah Živa znanost, obstaja nekaj različnih razlogov, zakaj steklenice vode prihajajo z datumi poteka, ki vas ne bi smeli skrbeti preveč.

Prvi razlog je precej preprost. Ker je voda potrošni izdelek, se z zakonom zahteva, da se na njej natisne datum poteka, tako kot mleko, sir ali jajca. To je dejalo, čeprav voda ne poteče, plastična steklenica, v katero je prisotna, in to lahko povzroči, da kemikalije iz steklenice uhajajo v vodo in vplivajo na njen splošni okus. Torej, če boste v vašem domu naleteli na steklenico vode, ki je bila daleč od natisnjenega datuma poteka, je varna za pijačo, vendar se morate zavedati tudi dejstva, da morda ne bo več svežega.

Proizvajalci koristijo tudi datum poteka tiskanja steklenic za vodo, ker običajno uporabljajo iste stroje za stekleničenje vode, kot to počnejo s steklenicami soda in sokov. Sode in sokovi se iztečejo, tako da žigosanje datuma, ki ne pomeni nujno ničesar na steklenici za vodo, lahko dejansko naredi stvari malo lažje in učinkovitejše za ta podjetja, saj ne bi zahtevalo, da se voda ustali s popolnoma drugačnim stroj ali proces.

V bistvu so ti datumi poteka le skupek državnih predpisov. tako da, medtem ko bi morali preveriti, da bo svež okus, se lahko v večini primerov še vedno sprostite in uživate.

Sledite Delish naprej Instagram.

Prenesi šaljivo app.