• Aromatizirana peneča voda z alkoholom lahko povzroči, da so vaši zob bolj dovzetni za votline, pravijo zobozdravniki.

• Mehurčki in aroma povzročajo, da so pijače bolj kisle, kar lahko poslabša vašo zobno sklenino.

• Tudi peneče pijače so manj kisle kot sadeži, zato ste v redu, dokler jih pijete zmerno.

Morda ste se prisegli s svojimi odvisnostmi iz koksa in diete Coke za dobro vaše zdravje. Ampak, če ste preoblikovali izbirčni kozarec v aromatizirane vode, kot je La Croix, morda ne boste naredili takšne odločitve o zdravju, bodisi.

Mreža za hrano se je pogovarjala z dr. Edmondom R. Hewlettom, predstavnikom ameriškega združenja za zobozdravstvo, in dejal, da lahko pijte eno tono aromatične vode, ki bi lahko poslabšala vašo zobno sklenino. Čeprav še ni tone raziskav o vplivu aromatiziranih voda, so takšne pijače kisle, tako kot so sodi. Tako dodane okuse so kisle in kisle pijače lahko povzročijo erozijo zobnega emajla. Ko se vaša emajl erodira, zaradi tega so vaši zob bolj občutljivi na temperaturo in še bolj dovzetni za votline The Washington Post opombe.

Glede na Danes kažejo, gazirana voda, tudi če je neplodirana, je prav tako kisla, ker usta pretvorijo mehurčke ogljikovega dioksida v ogljikovo kislino. In če dodate limono ali apno na vašo penečo vodo, je zaradi tega še bolj kisla. Ampak peneče in aromatizirane vode niso tako kisle kot sadeži, zato je varno piti malo stvari, dokler je v zmerni meri.

Dr. Hewlett je svetoval, naj čim bolj zmanjša čas, ko se aromatizirana voda dotika vaših zob. To pomeni, da je varnejša za Chug kot počasi ves dan ves dan, držite se stvari med obroki, ne brez hrane, in ne zadržujte vode v ustih, preden pogoltnete. In seveda, pazite, da pijete redno, ne-okusno vodo skozi dan in vsak dan, da ostanejo hidrirani.

“Za povprečno, zdrave osebe, gazirane pijače brez sladkorja ne bodo glavni vzrok za votlino,” je dejal Delawarejev zobozdravnik Andrew Swiatowicz Atlantik. “Če ste sploh zaskrbljeni, lahko vedno ogljikano vodo redčite z redno vodo ali pa se z njim redno vodite.”

Sledite Delish na Instagramu.