Lava (vsaj, koncept tega, vsaj) je odlična za mnoge stvari, povezane s hrano, kot so staljene lava peciva ali koktajli lava svetilke. Ampak, če nameravate imeti ogenj v pečici v taborni steni nad dejansko lavo, vlada ZDA želi, da veste, da to verjetno ni najboljša ideja.

Kot Podpredsednik Poročila o vulkanu Kilauea v Havajih je v zadnjih nekaj tednih izlivala lavo in pepel, kar je povzročilo veliko škodo in evakuacijo. In medtem ko so nekateri ljudje poskušali izkoristiti izbruh kot priložnost, da bi dobili svojo popolno selfie, se je večina ljudi odločila, da ne bo več nevarnosti. Kar je pametna stvar.

Vendar pa je uporabnik Twittera Jay Furr imel drugačno idejo. Furr je imel vprašanje, in potreboval je odgovor. In kdo je bolje vprašati od Združenih držav Amerike Geological Survey (USGS) Volcanoes Twitter račun?

Furr si je želel vedeti, ali bi lahko pečen marshmolov v staljeni lavi 2 000 stopinj Celzija, “ob predpostavki, da imaš dovolj dolgo palico”. Presenetljivo nihče, so USGS vulkani odgovorili z gonilnim št.

Medtem ko je dovolj lahka, da je lava dovolj nevarna, vdolbine vulkanov oddajajo tudi kemične spojine, kot so žveplov dioksid in vodikov sulfid, kar bi spremenilo okus sladkega sladkega marshmolda.

Opozorilo je morda prišlo prepozno, vendar pa je veliko drugih uporabnikov socialnih medijev delilo svoje vulkansko pečenje marshmallow slik, ki gredo še dlje kot 2015.

Obstaja celo video posmeha Simon Turner pečenje marshmallows nad lavo v Vanuatu.

In če je zrezek bolj vaš stil, so nekateri študentje in geologi na Univerzi v Syracuse prav tako zrezali t-kostne zrezke nad lavo.