Starbucks je prisoten v več kot 40 državah, vendar je bila vedno očitna izjema: Italija. Kljub temu, da je nekdanji izvršni direktor Howard Schultz sanjal o tem, kaj bi bil kavarni danes, se je podjetje že dolgo obotavljalo, da bi stopil na prste v sporni meki kave na svetu. Prihod jutri pa bo prva Starbucksova Italija odprla svoja vrata. In pri oblikovanju nove trgovine, Starbs šel velik.

sliko

Starbucks

Rezervacija Starbucksa za rezerve Milan je tretja rezervna lokacija Starbucksa po izvirniku v Seattlu in drugem v Šanghaju. Postaja znotraj nekdanje pošte v milanski Palazzo delle Poste in obsega 25.000 kvadratnih čevljev.

sliko

Starbucks

V notranjosti naročite kavo, seveda pa jejte tudi v pekarni Princi, gledajte kavna zrna skozi pečenje in preberite o zgodovini Starbucksa in kave. V celotnem prostoru je veliko “italijanskih” dotikov, kot sta srednji del bronaste posode (drugi dve palači imajo bakreno središčnico), marmorja z marmorjem in mozaikirano tla. Zunaj je na voljo terasa z veliko sedeži za goste.

sliko

Starbucks

Še en edinstven dotik: Bar Bar Arriviamo, ki bo služil več kot 100 tradicionalnih in specialnih koktajlov in ponuja posebno kavo (tukaj je upal, da je espresso martini naredil meni!).

Howard, zdaj častni član Starbucksa, je poklical trgovino, ki je odprla trenutek v polnem krogu: “Vse kar smo doživeli od tega prvega trenutka navdiha pred 35 leti, da je danes vsakodnevni del milijonov ljudi po vsem svetu, z velikim spoštovanjem do Italije, “je dejal. “Tako sem ponosna in ponižna, da bi našim italijanskim kupcem ponudila izkušnjo, ki je najboljša od Starbucksa.”