Pred dvema letoma je Starbucks odprl trgovino za podpisovanje, ki je namenjena zaposlovanju ljudi z izgubo sluha in ustvarjanju lažje izkušnje pri iskanju kave. V Maleziji koncept končno prihaja v ZDA. Oktobra bo Washington DC prvi ameriški mestec z Starbucksom, ki skrbi za gluhe in naglušne ljudi.

sliko

Starbucks

Starbucks namerava najti od 20 do 25 partnerjev (kar imenujejo svoje zaposlene) – vsi bodo tekoče govorili American Sign Language (ASL), ne glede na njihovo naglušnost ali ne. Mnogi so lansko leto potovali v Kuala Lumpur v Maleziji, da bi bolje razumeli model. To se bo igralo v D.C. s spremembami oblikovanja, vključno z odprtim tlorisom – za boljšo komunikacijo – in odbojnimi odbojnimi površinami.

sliko

Starbucks

Vse umetniške predmete na lokaciji D.C. bo zasnoval tudi gluhi umetnik, prav tako pa se bo prodal navadni križ. Na pultu bodo gluhi baristi nosili predpasnike, vezene z “ASL”, in slušni partnerji bodo imeli predpasnike, ki se glasijo “I Sign”, ki jih je ustvaril gluhi dobavitelj. Naročila za pijačo bodo podpisana, ko bodo pripravljeni za prevzem, vendar obstajajo možnosti naročanja za začetnike.

Trgovina s podpisi bo locirana na 6. in H, v bližini Gallaudet University, zasebne univerze za gluhe in naglušne prebivalce.

sliko
Con Poulos

PREDNAROČITE ZDAJ Delish Cookbook, $ 30, amazon.com