To je fantastična bitka, za katero bi pričakoval, da bo Peter Jackson povedal čez tri ure, med bujno novozelandsko pokrajino: en unororn se prilagaja, pripravljen je iti glavo proti glavi proti drugemu unicornu z mitskimi razmerji. Ena, ki jo je dirkalo dvojno, zeleno-belo Sireno, čigar obraz je ometan na skodelice, znake in trakove po vsem svetu.

Kot drugotnega izgleda, to ni delo fikcije. Kavarna “The End”, ki temelji na Brooklynu, je tožila Starbucks nad omejenim izdanjem Unicorn Frappuccino. Vidite, v decembru 2016 (sredi začetnega blaznosti za Unicorn Hot Chocolate, Unicorn Milkshakes in dobro, unicorn vse) End je uvedel Unicorn Latte. Medtem ko se imenuje latte, pastelna modra pijača ne vsebuje kave – niti Starbucks ni roza in modra Frappuccino, ki se je konec aprila debatiral in ponudil približno teden dni.

Oglejte si to objavo v Instagramu

Toda najprej … Unicorn Latte! Izvleček Blue Majik spirulina daje to čarobno barvo enolončnemu mleku z ingverjem, limono in vaniljo. Prvotni recept in kredit Ph je The End Brooklyn @ thendbrooklyn ����

Objava, ki jo je delila Martina Elisabeth Asch (@martinaelisabethasch)

V tožbi, vloženi na zveznem sodišču v Brooklynu, The End pravi, da je Starbucks nameraval vzpostaviti “svojo zavajajoče podobno pijačo kot glavno (če ne le)” pijačo za unicorn “na socialnih medijih.” Kot rezultat, “usklajen socialni medij, ki ga je orkestiral Starbucks, je utopil slavo, ki bi jo lahko dobila katera koli kavarna v Brooklynu”. End ima blagovno znamko, ki čakajo na Unicorn Lattes, in kmalu ugotovila, da so kupci mislili, da je njegova latte kopitna pijača, glede na New York Daily News. Ta zmeda je povzročila konec “izzivanje in posmehovanje”, trdi tožba.

Oglejte si to objavo v Instagramu

Kdo je poskusil enoprino frappuccino iz @starbucksa? Dobro ali ne? // repost ��: @foodwithmichel #unicornfrappuccino

Objava, ki jo je delil Cindy MB (@cindymelissab)

Starbucks je odpuščal z uradno izjavo: “Zavedamo se trditev in verjamemo, da niso zasluženi. Starbucks Unicorn Frappuccino mešana pijača je navdihnila zabavna, živahna in barvita jedilnica in pijače, ki so se razvijale v družbi medij. Pijača je bila na voljo v omejenem času aprila in ni več na voljo v naših trgovinah. “

Več virov poroča, da The End išče 10 milijonov dolarjev za kršitev avtorskih pravic. Medtem ko tožba priznava, da je bila pijača ponujena le za omejen čas, trdi, da bo zmedo okoli Unicorn Frappuccino in Unicorn Latte še naprej problem v kavarni Williamsburg.

Sledite Delish naprej Instagram.