Bodimo resnični – ali bi v Moskvi mosle v zadnjih nekaj letih postali precej tako trendi, če niso bili vročeni v takih instagramable bakrenih vrčkov? Kot se zgodi, lahko slavni vrči povzročijo zastrupitev s hrano, odvisno od tega, kako so izdelani.

Svetovalni bilten iz oddelka za alkoholne pijače v Iowi je v tem mesecu povzročil zaskrbljenost, ko je razložil možnost zastrupitve s hrano zaradi pitja iz bakrenih vrčkov.

Medtem ko vam ni treba čuditi, pijača iz naravnega bakra lahko povzroči težave, če ima tekočina pH vrednost pod 6,0, ki jo opravljajo Mousse Mules. Kislinska živila in pijače lahko povzročijo, da se bakr izlije v napitek, kar povzroči zastrupitev z bakrom, kar lahko povzroči drisko in bruhanje.

Vendar pa so bakreni vrči, ki so na notranji strani obloženi z drugo kovino, kot so nikelj ali nerjavno jeklo, varni za uporabo, dejansko pa jih že uporabljajo večina restavracij in barov. Svetovalec je pojasnil, da so obrati v Iowi, ki služijo za pijačo iz bakrenih vrvi, uporabljali le tiste s tovrstno notranjo oblogo v skladu z vzorčnim kodeksom o hrani in zdravilih. Prav tako je izjavil, da so te vrste vrčev na voljo.

Večja zaskrbljenost je pri nakupu bakrenih vrčkov, ki so lahko obloženi ali ne. Zanimivo je, da številni prodajalci Amazon opisujejo moške Mule Mule kot “100% čistega bakra” (nekateri prihajajo tudi z bakrenimi slamicami!), Čeprav ni jasno, ali je to res ali napačen poskus trženja.

Medtem ko večina restavracij in barov verjetno že uporablja varne vrste Mug oder, je vredno postaviti vprašanje, če pijete Moslem Mules pogosto, in za pregled bakrenih izdelkov, preden jih kupite za svoj dom.

Sledite Delish naprej Instagram.

Prenesi šaljivo app.