Veliko ljudi ima veliko povedati o plastičnih slamicah zdaj in v večini informacij, ki so v obtoku, obstaja resnica.

Dejstvo: V naših oceanih prenehajo mnoge plastične slamice in škode ali ubiti morsko življenje in morske ptice.

Dejstvo: plastične slamice se lahko stoletja razpadejo – če jih sploh kdaj.

?????: Američani vsak dan gredo čez 500 milijonov plastičnih slamic.

Medijske hiše, okoljevarstvene organizacije in celo vladne agencije so to zgodovino že leta izzvale kot dejstvo, čeprav morda ni tako. Američani vsak dan hodijo po pretiranem številu plastičnih slamic, toda natančno število ni bilo iz uradne študije ali znanstvenih raziskav. Prišel je iz devetletnice.

Po navedbah Razlog, libertarska revija, leta 2011, potem-9-year-old Milo Cress izvedla neuradno telefonsko raziskavo treh proizvajalcev slame. Prosil je za ocene slamnega trga, povprečje svojih odgovorov in pristal na to: Američani vsak dan peljejo čez 500 milijonov plastičnih slamic. Očitno je nacionalna gostinska zveza potrdila statistiko.

Zapri Of Drink On Table

Getty ImagesPeter Schaefer / EyeEm

Cress je uporabil številko kot del svoje kampanje za Be Straw Free, domačega projekta, ki ga gosti ecocycle.org, in od takrat se je umaknil. Nihče ni uradno razkril številke – vendar nihče ni uradno dokazal, da je res. Ocenjevanje količine plastičnih slamic, uporabljenih v ZDA, bi bilo ogromno podjetje.

Od leta 2011 je služba za nacionalne parke vzela statistiko (z raziskovanjem je kreditiranje Eko cikla). Tudi v besedilu državnih računov se je pojavilo, in to so navedli The Sierra Club in The Lonely Whale Foundation. Imajo tudi novice, vključno z NBC, CNN in National Geographic. Tudi skoraj smo storili, kar kaže, kako enostavno je prevzeti dejstva, ki jih vidite na spletu, resnično.

Izogibanje plastičnim srajcem je vreden vzrok – ne pogrešaj nas, vsi smo za to – vendar delamo nekaj raziskav, preden samodejno verjamemo v vse statistike, ki jih berete.

sliko
Con Poulos

PRIJATELJI ZDAJ Delish Cookbook, $ 30, barnesandnoble.com