Če ste kdaj želeli, da bi lahko odšli domov, postavili jogove hlače, si pili kozarec vina velikosti Olivia papeža in se malo zvišali in ne pili, je prišel čas.

Od januarja 2018 bo v Kalifornijski vinski kleti Rebel Coast začel prodajati prvo svetovno prvo konoplje, ki je vino odstranjeno iz alkohola, ko bodo v državi začeli veljati novi industrijski predpisi o konoplji. Samo branje teh besed verjetno vas zapusti z vsemi vrstami vprašanj – vsaj je to storilo za nas – zato ga razčistimo.

Kaj je to, točno?

Vinska klet Rebel Coast bo začela novo linijo vina s sivigonskim blancom, ki ga je dala marihuana, infuziramo s 4 miligrami THC na porcijo, kar je približno 15 minut, da se počutijo učinki, kot pravi vinar. Ker je alkohol odstranjen iz vina, vam ni treba skrbeti za mačka.

“Vinarje že leta proizvajajo vino, vendar nihče ni razvil zanesljivega načina za odstranitev alkohola in uživanje v aktivnih sestavinah konoplje na način, ki ni vplival na kakovost vina”, je dejal Co-ustanovitelj Rebel Coast, Alex Howe, je dejal v sporočilu za javnost.

V prihodnjem letu bo Rebelska obala načrtovala tudi sproščanje rože in peneče vino, ki ga je prinesla konoplja. V drugi polovici leta 2018 lahko pričakujete tudi linijo vina, ki ga dobivajo kanabidiol (CBD) z obale Rebel, ki bo imela enake medicinske koristi, vendar noben psihotropni učinek.

sliko

Rebel Coast Winery

Kako je to pravno?

Po sprejetju predloga 64 bo marihuana zakonita za rekreacijsko uporabo odraslih v Kaliforniji, ki bo začela januarja 2018. Ker to vino nima alkohola, ga lahko zakonito odpremo in proda v dispanzerjih prebivalcem Kalifornije, ki imajo najmanj 21 let let star.

Kako je bilo narejeno?

Rebel Coast uporablja grozdje, pridelano v okrožju Sonoma, in jih fermentira s tradicionalnim postopkom proizvodnje vina. Ko odstranijo vinski alkohol, v vsako steklenico nalijejo 16 miligramov organskega tetrahidrokanabinola (THC), aktivne sestavine, ki jo najdemo v kanabisu, skupaj z bistvenimi dišavnimi olji, imenovanimi terpeni, da bi okrepili aromo marihuane vina.

sliko

Rebel Coast Winery

Kako močna je?

Vsaka steklenica ima 16 miligramov THC, zato je v vsakem steklu približno 4 miligrama THC. Država Kalifornija dovoljuje do 10 miligramov na posodo, tako da vas steklo ne bo več udarilo.

“Naš cilj je, da te ne ubijemo, ko imaš nekaj očal,” pravi Rebel Coast. “Cilj je, da se z nekom posmehljamo in goli. Prizadevali smo si posnemati izkušnjo, ki jo boste našli pri tradicionalnem vinu, nekaj očal bo večino ljudi postavilo na odlično mesto.”

Kaj je všeč?

Sovinjski blanc bo imel svetle okuse citrusov in svež okus tradicionalnega kozarca vina, pridelanega s temi grozdjem, a bo vonjal kot marihuana z notami “limonske trave, sivke in citrusov”, v skladu z vinogradom.

Koliko stane?

Steklenica 2017 marihuane-infused suvignon blanc vas bo vrnila 59,99 dolarja.

Kako si ga dobil?

Trenutno lahko prebivalci Kalifornije, stari 21 let ali več, lahko naročijo steklenico suvignonskega blanca na mestu Rebel Coast. Vinarija pričakuje, da bo vnaprej naročila pošiljala že v začetku leta 2018 in trenutno načrtuje distribucijo vina na več kot 500 dispanzerjev po vsej Kaliforniji.

Za zdaj Rebel Coast lahko pošilja samo prebivalce Kalifornije, vendar načrtuje prodajo svojih vin v drugih državah, ki imajo v prihodnjih mesecih tudi rekreacijo za kanabis.

Sledite Delish naprej Instagram.

Prenesi šaljivo app.