Tukaj je nekaj novic, ki bodo zagotovo razburile vaše načrte za vikend: glede na znanost ni nobene količine alkohola za vas. Raziskovalci so prišli do tega vznemirljivega zaključka po nedavni analizi skoraj 700 študij v medicinski reviji Lancet. Študije so pokazale, da tveganje za zdravje alkohola znatno presega morebitne koristi za zdravje. Torej pozabite, kaj ste slišali o kozarcu rdečega vina na dan, ki je ključ do izgube teže ali dolgega življenja.

“Zaključki študije so jasni in nedvoumni: alkohol je ogromno svetovno zdravstveno vprašanje,” pravi Robyn Burton iz King’s College London, eden od avtorjev študije, v skladu s Bloomberg. “Rešitve so enostavne: Povečanje obdavčitve ustvarja dohodek za težka ministrstva za zdravje, zmanjšanje izpostavljenosti otrok alkoholu pa nima slabših rezultatov”.

Statistike je težko prezreti. Po navedbah Bloomberga študija poroča, da je “kemična snov v pivu, vinu in trdi alkoholu povezana s skoraj enim od 10 smrtnih primerov pri ljudeh, starih od 15 do 49 let po vsem svetu.” Vzroki teh smrti lahko segajo od poškodb na cesti do samopoškodovanja tuberkulozi. Med leti 50 in več je bil vzrok smrti, povezan z alkoholom, rak. Ugibam, da je pravi čas, da se obsedete s seltzerjem ali začnete mešati nekatere od teh osvežilnih brezalkoholnih pijač.

H / T: Grub Street

sliko
Con Poulos

PREDNAROČITE ZDAJ Delish Cookbook, amazon.com