Ustanovitelj Papa John in nekdanji generalni direktor John Schnatter sta včeraj zvečer odrekla funkcijo predsednika odbora za pizzno verigo po poročilih, da je maja uporabil N-besedo na konferenčnem klicu. Schnatter se je decembra lani umaknil za izvršnega direktorja po polemikih, ki so jih opozorili na proteste NFL.

Janez je v izjavi dejal: »Novice, ki pripisujejo uporabo neprimernega in škodljivega jezika, ki se mi zdijo med medijskim treningom o dirki, so resnične. Ne glede na kontekst se opravičujem. Preprosto rečeno, rasizem v naši družbi nima prostora. “

Medtem ko je na razpisu s marketinško agencijo John branil svoje komentarje o NFL, je dejal, da se KFC ni soočil s povratnimi udarci, ko je “polkovnik Sanders pozval črnike n —– s”, so poročali Forbes. Prav tako je govoril o svojem otroštvu v Indijani in dejal, tam, ljudje so vlekli Afroamerikance iz tovornjakov, dokler niso umrli. Po telefonskem klicu je agencija končala odnos z Papo John’s.

V preteklem letu je John krivil slabo prodajo pice na nogometaših, ki so klekljali med nacionalno himno v protestu proti brutalnosti policije in rasizem v Ameriki. Takrat je bil Papa John’s uradni pokrovitelj pizze NFL. Od takrat je prešla na Pizza Hut.

V sporočilu za javnost pozno včeraj zvečer je Papa John objavil odstopanje Johna in dejal, da bo v prihodnjih tednih imenovan novi predsednik uprave. Medtem ko John ni več na krovu, John še vedno ima znaten delež – približno 30 odstotkov – družbe, opozarja CBS.


sliko
Alexandra Folino

KUPI ZDAJ Delish Cookbook, 30 evrov, barnesandnoble.com