Če niste slišali, je v ponedeljek Vrhovno sodišče odločilo za piva iz Kolorada, ki je zaradi svojih verskih prepričanj zavrnil ustvarjanje poročne torte za gejevski par. Obseg odločbe sodišča je bil ozek, kar pomeni, da se odločitev nanaša samo na ta primer, pri čemer ostaja nerešeno vprašanje še vedno na mizi, ali lahko podjetja diskriminirajo gejev in lezbijk, ki temeljijo na pravicah, ki so zaščitene s Prvo spremembo. Čeprav je bilo to navidezno zmaga lastnika pekarne Jack Phillips iz Masterpiece Cakeshop, to se ne zdi tako. Po odločitvi se je ocena pekovskih Yelp popolnoma zrušila.

Trenutno je primanjkovalo dve petih zvezdic in padlo. Ena zvezdna mnenja so poplavljala, zagovarjala LGBTQ skupnost, grozila njegovo poslovanje in obtoževala Phillipsa.

En komentator, ki je želel na prodajnem mestu dejansko pecivo, da je napisal: “Če razmišljate o nakupu torte (ali kaj drugega) od tukaj, razmislite znova. Trgovina je previsoka, peciva suha, neprijetni okusi in okrasi brez življenja, podobni srcu lastnika. ”

Drug pregled je močno svetoval drugim, naj gredo drugam, da bi se izognili nakupu “sovražnih bonbonov” iz prodajalne s kolačami. Še eno pa se glasi: “Delajo res odlično delo za uravnoteženje predsodkov z diskriminacijo – veste, včasih dobite preveč enega ali drugega, a tukaj se kopičijo na OVO! Kakšen dogovor. Mmm, okusi kot sveže vroče preveč. “

Yelp hitro ujamejo na množične količine komentarjev, ki nalijejo in zdaj spremljajo stran.

sliko

Posnetek zaslona Yelp

“Medtem ko ne stojimo tako ali drugače, ko gre za te dogodke novic, delamo za odstranitev pozitivnih in negativnih objav, ki se zdijo bolj motivirane s samim poročanjem kot osebne izkušnje potrošnika z podjetje “, preberite odklon na podlagi piškotkov na strani pekarne.

Kar se tiče pekla, je izgovoril, da ni pristran proti skupini LGBTQ, vendar pa je njegova zavrača prodati Nate Berkus in Jeremiah Brent svojo poročno torto v letu 2012 temeljila na njegovih verskih pogledih.

Pravičnost Anthony Kennedy je v mnenju večinskega mnenja o odločitvi vrhovnega sodišča napisal: “Obravnava te zadeve komisije za državljanske pravice v Coloradu je bila v neskladju z obveznostmi države glede verske nevtralnosti. Razlog in motiv pekovega zavračanja sta temeljila na njegovih iskrenih verskih prepričanjih in prepričanju. “

Sledite Delish na Instagramu.