Ko gre za paleo, so zrna številka ena ne-ne. Vendar pa to ne pomeni, da se morate odpovedati tej posebni priložnosti sushi, dokler ste v redu s pravičnostjo. Kljub temu, da gre za beli riž v primerjavi z rjavim rižem, vas bo presenetila izbira.

Odraščanje sem vedno mislil na rjavi riž kot temelje za super zdravo prehrano (a.k.a hippy food). Ima več hranil in vlaknin kot beli riž – dve stvari, ki sta zelo pomembna za dobro zaokroženo prehrano. Izkazalo se je, da otrobi, prirejeni vsakemu zrnju riževega riža, vsebujejo ne le hranila, ampak tudi fitično kislino. Fitična kislina lahko draži prebavni sistem, kar pomeni, da spada v kategorijo črnih listov.

Ker beli riž ne vsebuje teh fitokemikalij, je tehnično boljša izbira za paleo-nagibanje. To ne pomeni, da bi morali kopati v kitajski prevzem, čeprav! Beli riž je živila z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov, visoka je na glikemičnem indeksu in zelo malo oskrbuje s prehrano. Če imate radi, ga pojejte! Samo zmerno. Dobra novica: imamo veliko odličnih jedi brez riža, ki so enako dobre kot prava stvar! Oglejte si moje priljubljene spodaj.

KUPI ZDAJ Minuti beli riž, 5 dolarjev; Amazon

1. Sesni Tex-Mex Cauli riž

Tex-Mex Cauli Rice

Jonathan Boulton

2. Kremna cvetača Risotto

sliko

Jon Boulton

3. Zucchini suši

Zucchini Sushi

Jonathan Boulton

4. Škatla za rolanje jajc

sliko

Jon Boulton

5. Cvetača, ocvrti riž

Cvetača Fried Rice Beauty 2

Jonathan Boulton

Sledite Delish na Instagramu.