Moj fant štirih let je v mojem življenju imel tri močne kulinarične vplive: odprl me je do čiste radosti, ker si dovolil prigrizek na Cool Ranch Doritos (zasnovani so kot popolni, sedaj sprejemam in uživam v tem ). Obrnil me je na belo čokolado. (Tako močno sem se počutil zaradi te nove ljubezni, ki sem jo napisal, zakaj je to bolje kot vse druge vrste čokolade). Izklopil me je kečap. Velik čas.

Zakaj zdaj imam takšno zavračanje čudno sladkega, super slanega začimbe, ki je v prodaji prodal 800 milijonov dolarjev na leto? Tukaj gremo:

1. ENO TABLESPOON JE VEČ ŠEŠERJA, KI JE KOLIČINA CHOCOLATE CHIP COOKIE.

Copycat Chocolate Chip Cookies

Ethan Calabrese

Sliši se tako težko verjeti, kajne? Vem, toda če je začimba zgodovinsko sladkana z visoko fruktoznim koruznim sirupom, da bi okusili dobro, imamo problem. Ena žlica ima neverjetne 3,7 grama sladkorja … do trenutka, ko ste končali s to krompirčkom, imate dovolj sladkorja za nekaj piškotkov.

2. UGOTAVLJAJO vse, kar si prizadeva.

sliko

Ena izmed najpomembnejših sestavin kečapa? Sladkor. To je tako cloyingly sladko, da je vse, kar se ji približa okusi, tudi takrat, ko ga obrišete s papirnato brisačo (verjemite mi, poskušal sem).

3. DA JE TEKSTURA GLOPPY OBLIKOVANA.

Vsaj druge začimbe imajo podpisne teksture: mayo je lep in kremast. Gorčica je svilnato (nekako). Ampak ketchup? To je glupo, ker se zmešano izsuši iz steklenice za stiskanje … razen, če niste naredili ustreznega tresljaja in končate z vodo prvim kroglom, kar je NAJVEČ.

4. SMELL.

sliko

Ne moram biti preveč blizu ketchupu, da bi vedel, kdaj je okoli. Ima ta smrdljiv paradižnik … celo žareč. In traja … FOREVER. Ure.

5. Nikoli ga ne morem zapustiti.

Kot ketchup hater si lahko predstavljate razočaranje in grozno grozljivo, ko sedite v restavraciji, ne glede na to, ali gre za potopni večer ali upscale bistro, in si morate deliti svoj obrok s steklenico rdečih stvari. Ali pa, ko naročite krompirček, prihajajo s ketčupom, nato pa morate pet minut slediti svoji natakarici samo, da dobite začimbe, ki jih resnično želite s krompirčkom … mayo! Ali veste, koliko okusnih pomfritov sem moral uživati ​​z zaprtimi očmi? Torej, da mi jih ni treba ugrizniti v kader tekočega rdečega, ki me gledajo nazaj? Še huje, ko prihaja ketchup in krompirček skupaj z nekaj krompirčkov, ki se dotikajo negativca.

6. Z OBLIKOVANJEM JE PREPRIČAN.

Želim, da bi ljubica Amerike lahko bila nekaj bolj zanimiva kot kečap, ampak žal, številke govorijo. Medtem ko je Mayo še vedno uvrščen med najpopularnejše začimbe v Ameriki, je ketchup blizu drugega. In to je zato, ker nima ničesar, s čimer ga ne bomo dali. Jajca so tista, ki mi poškoduje srce in me niti ne začnejo začeti na omleti. Ampak poleg tega, kašaste rjave, sir na žaru, piščančje nuggets me vse razočaraju na svoj način.

7. ITA NE VELJA NA DAMN HOT HOT DOG.

Ne, jaz nisem Chicago native, vendar še vedno mislim, da je to greh. Gorčica (mogoče tudi kislo zelje, preveč) samo za pse, nikoli kečap.

Sledite Delish na Instagramu.