Kot urednik hrane se ponavadi ponašam z dobrim okusom. Ne, jaz nisem prehrambna (preziram besedo), ampak uživam v jedeh okusnih stvari. Kar mnogi ljudje ne vedo o meni, je, da sem odraščal v gospodinjstvu, ki je služilo solati Jell-O … vsak dan zahvalništva. Tudi ko sem bil star 10 let, je bil letni videz Jell-O ogromen razlog za zadrego. Odrasel sem globoko stopnjo prezira za jiggle. Evo, zakaj ga nihče ne bi jedel.

1. JE HOSPITALNA HRANA

sliko

In vsi vemo, da so to najhujše. Zdravilo Jell-O dajemo bolnikom in ozdravimo bolnike, katerih telesa nimajo moči, da bi prebavile nekaj več kot sladka tekočina. Dobro, potem pa pustite, da je sladko zdravilo, ko ste v okrevanju, ne nekaj na počitniški mizi.

2. JIGGLE!

Vizualni pogled, ki se mi nikoli ne zdi slaboten: glej ploščico Jell-O, ga nežno dotaknite in opazujte njeno naravno gibanje. V redu, ujel si me. Vlečena tekstura jih naredi odlična za alkoholne posnetke. Ampak to je to.

3. JELL-O MOLDS

sliko

Model je, kako se je Jell-O nadomestil v ameriški zgodovini – družba je izročila proste plesne priseljencem, ki so prišli skozi otok Ellis. Noro, kajne ?! Razumem, da so imeli svoje vrhunce, vendar se premaknemo naprej. Jell-O plesni niso več trik.

4. BILL COSBY

Ko obraz vaše blagovne znamke že več kot 30 let – očitno eden od najdaljših zaznamkov blagovnih znamk znamk v ZDA – se obtožuje za drogiranje in spolno napad na več deset žensk, pravim tudi sramu na vas.

5. ZELENA “SALATA”

sliko

Odraščal sem z mamo, ki je odraščala z mamo, ki je naredila solate Jell-O. Družinsko srečanje? Jell-O solata. Počitnice? Jello-O solata. Piknik? JELL-O SALAD. Na srečo je moj zaljubljen v sadne sorte, kot so mandarina oranžna in brusnica, vendar obstaja cel svet receptov tam za slane želatinske solate, ki združujejo sestavine, kot so zelena in olive z Mayo (!) In želatino.

6. JE “JELL-O BELT”

sliko

Yup, tako kot dober ol ‘Rust Belt, obstaja pas Jell-O, kjer se večina Jell-O porabi v svet. Srce tega? Utah, kjer prebivalcev jedo dvakrat toliko več kot drobne stvari kot kjerkoli drugje. To je moteče.

7. JE ZAKLJUČILO TUDI KRAJNEGA SIRUPA

Izumitelj Jell-O je zavrnil kot izdelovalec sirupov in laksativov za kašelj. Z njegovimi zdravili, ki so verjetno imeli v prahu sadne okuse, je leta 1897 izdelal prvotne štiri okuse Jell-O.

Sledite Delish na Instagramu.