Ko je naša testna kuhinjska pomočnica Alyssa rekla, da je skrivnost popolne slanine lahko voda, me ni bilo preveč zanima. V kuhinji testa Deliš ljubimo metodo pečice. Pečenje pri 400 ° za 20 minut je zanesljiva in enostavna tehnika, ki vsakič daje hrustljave trakove. Zakaj bi jo kuhali na kak drug način??

Ker je bila Alyssa vztrajna, da smo dolžni našim bralcem preizkusiti vse možne načine kuhanja slanine. In glede na to, da kuharica približno en kilogram Oskarja Meyersja dnevno, najbolje ve. Slišala je za trik Kitchn, ki trdi, da dodajanje vode v posodo ustvarja popolno slanino brez škropljenja. Po natančni primerjavi med dvema stovetop metodama najdemo naše neustrašne asistente.

Bacon

Alyssa Rosello

Test # 1: z vodo

Proces: Dodajte slanino v non panko, nato dodajte dovolj vode, da pokrijete dno posode. Kuhamo slanino nad srednjo višino, dokler voda popolnoma ne izhlapi, nato pa zmanjša toploto na medij, dokler slanina ni hrustljava.

Rezultati: Hrustljava in rahlo žvečljiva slanina. Trakovi so imeli svojo obliko bolje kot slanina, kuhana brez vode, in, morda še pomembneje, maščoba maščobe sploh ne škropljuje.

Test # 2: brez vode

Proces: Kuhajte slanino, kot ste navadno – najverjetneje na srednji vročini do hrustljavosti.

Rezultati: Hrustljava slanina z velikim mastnim neredom (na stovetopu in predpasniku). Slanine so se zdele tanjše in bolj krhke kot slanina, kuhana z vodo.

CONSENSUS

Od zdaj naprej v kuhinji Deliš, ko kuhamo 6 ali manj trakov slanine (ali kaj ustreza naši največji ponvi), bomo kuhali na stovetopu z voda. Ko kuhamo več kot 6 trakov slanine, se bomo držali naše metode pečice. Priporočamo, da storite enako.

Danes prenesite aplikacijo Delish.

Sledite Delish na Instagramu.