PREBERITE TUKAJ.

Nisem tista, ki bi naredila sladkarije. Počuti se težko. To pomeni, dokler ne pridejo na počitnice. Vstopim v poln način izdelave karamele in ga dajte vsem kot darilo. Preden razmislite “Uh, se me hecaš ?! Ostanite z mano in ponovite za menoj: Žlička ni težka. Toffee je maslo in sladkor. Zmoreš.

sliko

Chelsea Lupkin

In najboljši del? To lahko storite brez sladkarije s termometrom. Evo kako: združite enake dele masla in sladkorja v ponvi (to je vaša karamelna baza!) Na srednji vročini. Dodajte sol in vanil za okus – na tej točki lahko dodate tudi malo espresso prahu ali cimeta – in kuhajte. Ko se maslo in sladkor stopita, zmes mehurji in začne postati zlato. Hranite na kuhinjski peči, neprekinjeno žganje, dokler ne postane globoka oranžna barva. Takrat veste, da je končano!

sliko

Chelsea Lupkin

Nalijte karamelo na pergamentno obložene pločevine in jih potresemo s čokoladnimi čipsi. Naj sedijo nekaj minut. Mešanica karamele je tako vroča, da bodo čipke skoraj takoj prelili. Razpršite z lopatico, da ustvarite polno čokoladno plast in nato potresite s sesekljanim orehom. Uporabil sem mešanico pecanov in mandljev, vendar karkoli deluje. Samo ne pozabite na potresno mleto morsko soljo. Ključno je.

sliko

Chelsea Lupkin

PIN za poznejšo:

sliko

Sledite Delish na Instagramu.