Verjetno je, če ste zdrav eater, jedo veliko avokada. Zdrava maščoba je našla svojo pot v našo prehrano na način, ki ga lahko: na avokadovem zdravju, v avokadah in v avokadu sira.

Z vsemi avokadami, ki jih porabljamo, je pomembno vedeti, kako jih pripraviti sami. Odrezavanje in kockanje avokada je resno posel – mislim, da ste se slišali za roko avokada? Tukaj je naš brezpogojni (in brez poškodb) vodnik za rezanje tega čarobnega sadja.

1. Prekinite.

Z uporabo kuhinjskega noža porežite avokado po dolžini, dokler rezilo vašega noža ne doseže jame. Držite nož enakomerno in obrnite avokado, tako da ves čas držite rezilo v stiku z jamo.

sliko

Kat Wirsing

2. Ločite polovico.

Ko vaš nož doseže vse okoli avokada, odstranite nož in izravnalite polovice z rokami.

sliko

Kat Wirsing

3. Odstranite jamo.

Položite polovico z jamo na kuhinjsko brisačo in držite s svojo nepomembno roko. Namestite osnovo noža v središče jame in ji dajte čvrstega udarca. (Zaupanje je ključnega pomena – nožni udar lahko povzroči poškodbo, tako kot Joy Bayer!) Ko je vaš nož pritrjen v jamo, zavrtite, da odstranite in zavržete.

sliko

Kat Wirsing

4. Rezanje.

Z rezilnim nožem narežite meso avokada in se prepričajte, da ne boste prerezali skozi kožo. Če želite solate za solato ali na vrh naše tortilske juhe s počasnim kuhanjem, uporabite žlico, da jih prevzamete.

sliko

Kat Wirsing

5. Dajte jo.

Če želite manjše kocke, zavrtite avokado za 90 stopinj in rezino navzkrižno, nato pa uporabite žlico, da ločite meso s kože.

sliko

Kat Wirsing

Tam imaš! Popolnoma cubed avo za dneve �� Zdaj, ko ste profesionalec, imamo nekaj receptnih predlogov za uporabo dobrih stvari.

sliko
Con Poulos

PREDNAROČITE ZDAJ Delish Cookbook, indiebound.org