sliko

Istock

Dnevnik Green’s special blogger, svetovalec za vrt, Leslie Land, ponuja svoj recept od spodaj navzgor za Honey Bars. To je tista prilagoditev recepta za Candy Cake v ameriški kuharski knjigi, ki je bila objavljena leta 1964 in zdaj ni natisnjena, vendar je na voljo in vredna, za bogastvo zgodovinskih fotografij in receptov.

SESTAVINE

1/2 skodelico masla

le malo 1/2 skodelice sladkorja

3 dobro pretepljena jajca

1/2 skodelice blagega medu

2 žlički vanilije

1 1/2 skodelice za vse namenske moke

1/4 čajne žličke vsake soli in pecilne sode

1 skodelice grobo sesekljane orehe ali črne orehe, ki so čudovite, če vam jih je všeč

PRIPRAVA

1. Pečico segrejte na 350. Maslo 9-centimetrskega kvadrata 2-palčna globoka pekač. (8-palčni lahko zamenjate, glejte opombo na koncu.)

2. V veliki skledi pustite, da se maslo zmehča, nato pa še sladkor. Beat v jajcih, medu in vaniliji, nato pa rahlo mešamo v moko, sol in soda. Dodajte orehe in premešajte / preložite dovolj, da jih premešate.

3. Tekočino zavrtite v posodo in pecite, dokler se robovi ne krčijo, zobotrebec pa se čisti približno pol ure. Pustite, da se ohladi v posodi, nato pa ga razrežite na majhne palice.

Opomba: Prvotni recept zahteva 11 1/4 x 7 1/2 x 1 1/2 palčni ponev, ki je nekoč morala biti skupna velikost, čeprav ne mislim pred kratkim (naša je bila najdena v trgovini z drobilniki pred 25 leti ). 9x13x2 je prevelika. Edina težava z 8-palčnim kvadratom je, da so robovi običajno prekomerni, preden je center končan. Rešitve po naročilu so: pretvarjanje, da niste opazili; rezanje robov in krmljenje s psi ali robom; in naredite torto plus piškote: napolnite posodo približno 2/3 v celoti. Pecite preostanek tekočine v karkoli majhno plitvo ognjiščno posodo, ki jo imate okoli.