Ne potrebujete žara za kuhanje okusnega rezina zrezka. V domeni krila, bokov, rebrastih oči in celo filetov, je pečica prav tako dragocena. Evo, kako to narediti odlično vsakič.

1. Zrezek nastavite na sobno temperaturo.

Hladno meso se bo zasežilo v vročem okolju. Naj bo zunaj hladilnik približno 30 minut, medtem ko ste ogreti pečico. Za debelejše rezine zrezka (kot ribeye ali filet mignon) je 450 ° vaša čarobna številka. Za tanjše zrezke, kot so krila in krilo, je bolje, da uporabljate samo broiler.

2. Če uporabljate ponev, jo dobite HOT.

To pravilo se večinoma nanaša na debele kosi mesa in je ključnega pomena za lepo obrezano in karamelizirano skorjo. Če začenjate s hladno ponev, bo meso obarvalo neprilagodljivo senco rjavkasto sive barve in bo povsem ena opomba v teksturi. Lahko se držite ponev v pečici, medtem ko je predgreta, ali pa jo preprosto ogrejete na ognju po plamenu.

Ko kuhate nekaj podobnega kot zrezek pod ogrščico, bo super vroča in neposredna toplota zadostna, da se doseže enak ogorčen vpliv, ne da bi tvegali prekomerno meso.

3. Velikodušno pripravite zrezek.

Zares uporabite več soli kot mislite, da ga potrebujete. Iztrebite nekaj oljčnega olja na meso, nato uporabite več soli, kot se vam zdi udobno. Če sem kaj naučil v kulinarični šoli, sem bil tragično nezadosten vse. Salta prinaša okus, ljudje. Ne bodite sramežljivi.

Prosimo, uporabite tudi sveže mletega črnega popra – ne pa v majhni začinski kozarec. TAKO je razlika.

4. Sesajte ga na eni strani!

Še enkrat, če delate z velikim gomoljem zrezka, poiščite eno stran v vaši (zelo vroči) ponvi, dokler ni temen in spodnji del se začne potegniti, kar olajša prelivanje. Ko ga obrnete, je čas za pečico.

5. Končajte v pečici.

Pri debelejših kosih mesa v pečici 450 ° pričakujte približno 10 minut. Za tanjše rezove mesa, pod broilerjem, je približno 6 minut na stran. (Na polovici ga potisnite na polico.)

6. Naj počiva.

To je pomembno, če želite, da je vaš zrezek lep in sočen. Preveč hrepenite in rezino preveč, in vse to okus se zapravlja na rezanje krovu.

7. Rezino proti žitu!

Eden od najpogostejših razlogov za težke in žvečilne zrezke je, če ste nepravilno izrezali. Odstopanje od zrnja pomeni rezanje pravokotno na zrnje mesa.

Sledite Delish naprej Instagram.