Če je vaš riž vedno prevlečen ali preveč težak, niste sami. Rice je zelo enostavno zajebavati – toda, ko ste tehniko spustili, je prav tako zelo enostavno dobiti prav. In ko dobiš svojo čudovito skledo, polno riža, boš na pol poti, da bo ta Szechuan Chicken na mizi. Tukaj je, kako kuhati popoln lonec riža na stovetopu vsakič.

1. Izprazite riž.

Ugh, vem, izpiranje je nadležno, vendar traja 20 sekund in se znebi prašnih škroba, ki lahko povzroči prekomerno lepljivost. Vaš riž preprosto položite v fino mrežico in sperite pod mrzlo vodo, dokler voda ne počisti.

2. VEDETI 1: 2.

Za večino vrst riža boste vedno uporabljali razmerje med 1 skodelico riža in 2 skodelicami vode, ki ga lahko povečate navzgor ali navzdol. (Preverite svojo riževo embalažo.) Bodite svobodni, da zamenjate piščančje ali zelenjavne juhe za več okusa.

3. PRIPRAVA VODO NA KOVO.

Nato premešajte z rižem in soljo. In če hočeš dodati še maslo, tudi pojdi – riž bo okusil 10x bolje.

4. POSTANI SIMATI.

Po dodajanju riža se bo temperatura vaše vode znatno zmanjšala in ustavila bo vrenje. Naj se vrne v nežno vrenje (drugače tvegate, da se bo vaša voda kuhala hitreje, kot vam bo riž dobil).


5. NE PREPREČITE KOVINE.

Pokrij ponev in zmanjšajte toploto na nizko. Čeprav bo to vabljivo, obdržite pokrov! Ne želite se zmešati s paro. To je zelo pomembno!

6. Vedno preverite pri 18 minutah za beli riž.

Vedno sem nastavil časovnik za 18, saj vem, da bo verjetno popoln, vendar bi lahko potreboval še eno minuto ali dve. Naj bo riž vaš kazalec, ne pa voda. Če je malo vode ostanek, je popolnoma v redu! Samo rahlo nagnite ponev, da jo odcedite. (Kuhanje rjavega riža? Preverite pri 30 minutah.)

7. DODAJANJE SAMO!

Izklopite vročino, zamenjajte pokrov in počakajte nekaj minut v parni pralni stroj. Potrpljenje je vrlina, prijatelj moj.

8. PRIPRAVLJAJTE IT.

Uporabite vilice. Preprosto peasy.

Če imate riž kuhalnik, je igra veliko lažje. Uporabite enako čarobno razmerje in vrnite vse v riž kuhalnik, ki vse delo za vas. Kadar naprava pravi, da je pripravljena, velja isto “pustite pri miru” in veljajo navodila za puhanje.

Donosi:

4


obroke

Prep čas:

0

ure

10

min

Skupni čas:

0

ure

30

min

Sestavine
2 c.
voda
1 c.
beli dolgozrnat riž
1 žlica.
maslo
Kosher sol
Navodila
  1. V srednji ponvi s srednjo vročino prinesite vodo do vrenja. Dodajte riž, maslo in velik solz soli.
  2. Povlecite ponev nazaj na vrenje, nato spustite nižjo temperaturo in kuhajte, zaprite 18 minut ali dokler riž ne popusti in absorbira voda.
  3. Odstranite z vročine in pustite sedeti, pokriti, 5 minut, nato pa puhajte z vilico in služite.

KUPI ZDAJ Fine Mesh Strainer, 16,90 $, amazon.com