Popolnoma očiščena jajca so željan. Nekaj, ki si ga večina predstavljamo, lahko doseže samo visoko usposobljeni mojster. Ampak tudi vi lahko popolnoma lovite jajca in jo na vrhu na avokadovem zdravju kot šampion. Obstaja malo tehnike, vendar ni nič bolj zapleteno kot mešanje v * popolnih * krogov.

Prvi korak je zagotoviti, da so vaša jajca pri sobni temperaturi. To bi se lahko slišalo kot tip konice, ki si jo očistil, ko berete recepte, toda za očiščena jajca je pravzaprav pomembno – jajce, ki je prehladno, se bo šokalo pri udarcu v vročo vodo in vaši beli bodo šli povsod, kar vam bo prineslo nepopravljive repove in šopke. Vendar pa bo jajce pri sobni temperaturi zadrževalo belce in ustvarilo popoln vzglavnik za vaš rumenjak, kar je točno tisto, kar iščete.

Medtem ko vaša jajca pridejo na sobno temperaturo, zbrati vse svoje zaloge, ker bo vse prišlo do časa.

Kaj boste potrebovali:

Fino mrežno cev

Mala ramekins

Srednji lonec

Časovnik

Žlebasta žlica

Ledena kopel

Papirnata brisača

Kaj zapomniti:

1. Pomembno je pridobiti točko vlečenja. Hočeš, da mehurčki razkrijejo površino, a ne vrenje močno vre.

2. Kis je ključnega pomena. Kis k vašim jajčkom ne bo dodal nobenega okusa, ampak bo vašim jajčkom pomagal hitreje, da boste imeli manj repov.

3. Štiri je čarobno število. Časovnik nastavite 4 minute – vendar ne odidite – nežno premešajte vodo okoli jajca, da se premika. Mešanje v krožnem gibanju pomaga, da vaše jajce okrogle in debele.

4. Pripravite ledeno kopel. Takoj, ko se vaš časovnik izklopi, odstranite jajce z žlebasto žlico in prenesite v ledeno kopel (posoda, polna ledene vode). To takoj ustavi proces kuhanja in ohrani rumenjak lepo in teče, medtem ko si pokažite preostala jajca. Pat jajca se suši s papirnato brisačo pred služenjem.

Najbolj nenavaden konec? Če za množico naredite jajca za jajca, lahko hranite jajca v hladni vodi do 2 dni! Za ponovno segrevanje preprosto postavite jajca v toplo vodo približno 2 minuti, nato jih odstranite z žlebasto žlico in posušite s papirnato brisačo.

Pripravljen je, da bo gostil vaš naslednji brunch?

Donosi:

4

Prep čas:

0

ure

5

min

Skupni čas:

0

ure

20

min

Sestavine
4
velika jajca, pri sobni temperaturi
1 žlica.
destiliran kis
Navodila
  1. Enkrat naenkrat razprite jajca v mrežno sito in napolnite nekaj preveč belega jajčeca. Vsako jajce vlijemo v posamezne majhne sklede ali ramekins.
  2. Poln srednji lonec napolnite z vodo in jo zavrite, nato dodajte kis. Zmanjšajte toploto do zelo nežnega vrenja. Mehurčki naj komaj ne bodo zlomili površine.
  3. S svojo skledo, ki se vrti nad vodo, rahlo spustite eno jajce v vrelo vodo. Nežno premešajte okrog jajca in ga držite v krožnem gibanju.
  4. Kuhajte 4 minute, nato z vodo odstranite z žlebasto žlico in prenesite v ledeno kopel. Ponovite z ostalimi jajci. Pred sušenjem posušite s papirnato brisačo.

KUPI ZDAJ Cuisinart Fine Mesh Strainers, 15,05 $, amazon.com